Kínai ízek

Kínai ízek  
Kínai ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069868
Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít. Lehet, hogy a szokásosnál valamivel több időt igényel a zöldségek, húsok, halak előkészítése, felaprítása, de megéri a fáradságot. Vitaminokban, fehérjékben gazdag, könnyű és változatos fogások kerülhetnek az asztalra a receptek nyomán.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és előételek  2
Kínában levest étkezés előtt, de közben is tálalnak. Egyes, főételeket kisebb mennyiségben előételnek is adnak. Ebben a fejezetben bevezetőül néhány alapvető kínai ételt mutatunk be.

Halak és tengeri falatok  16
Kína keleti részén gyakran készítenek halat. A tengergyümölcseit és a halakat jobbára hirtelen sütik. Zamatukat többnyire újhagymával és gyömbérrel adják meg.

Húsok és szárnyasok  32
Minden hús- és szárnyasételt alaposan elő kell készíteni, mielőtt a sütéshez fognánk. A mártások és fűszerek jól ízesítik, pácolják, puhítják a húst. Az ételbe kerülő zöldfélét is hasonló darabokra kell vágni, mint a húst.

Zöldségfélék  44
A kínai ételekben a zöldségféle mindig ropogós, zamatos, színes. A zöldpaprika, piros paradicsompaprika, hagyma és a különféle zöldlevelű fűszerek, így a choy sum, a bok choy, a mángold és a brokkoli a legnépszerűbb.

Édességek  56 
Édes desszertet a kínai étkezések során nem tálalnak. Inkább különleges alkalmakkor finom falatokként kínálják.

Mártások  60
 


Kinyit
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

500 kínai recept 500 kínai recept
Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

Keleti ételek Keleti ételek
Szerző: Kingsgarden, Emma
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

"Keleti" konyhaművészet alatt a Távol-Kelet konyhaművészetét értjük, melybe az indiai konyha is beletartozik....

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Ezerízű Kína Ezerízű Kína
Szerző: Terebess Gábor
Kiadó: Helikon Kiadó (1986)

"Ez a könyv - mondja érdekfeszítő művéről a szerző, aki maga is hosszabb ideig élt a Távol-Keleten -...

Kínai konyha Kínai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kínában hagyományosan rendkívül fontos a kapcsolat a táplálkozás és az egészség között. A kínaiak a...

A kínai tea A kínai tea
Szerző: Tong, Liu
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében ami az élet csendes szemlélésének világába...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

Kínai konyha- egyszerűen Kínai konyha- egyszerűen
Szerző: Kwong, Kylie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Még soha nem volt ilyen egyszerű kínai ételt készíteni otthon - csak ez a könyv, egy wok és egy gyors...

Varázslatok evőpácikákkal Varázslatok evőpácikákkal
Szerző: Keng-Peralta, Gabrielle
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Mit találhatunk a könyvben? Szeletelési, sütési és ízesítési trükköket, amelyek segítségével...

Kínai konyha Kínai konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál,...

Kapcsolódó cikkek