Gazdasszonyok könyve

Háztartási tanácsadó

Gazdasszonyok könyve  
Gazdasszonyok könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1957
Oldalszám: 304
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető
Néhány szó a helyes élelmezésről
Kalória-táblázat Különböző korcsoportok és foglalkozási ágak élelmiszerszükséglete
A gazdasszony konyhája és feladatai
A család jövedelmének beosztása
A főzés munkamenete
    Előkészítő eljárások
    Elkészítő eljárások
    Befejező eljárások, tálalás
A főzés időbeosztása
Egy háromfogásos ebéd elkészítésének idő- és munkabeosztása
Étel-leírások 21-244
Mit készíthetünk el 30 perc alatt
Néhány étlap összeállítása
Tanácsok az elrontott ételek helyrehozására
Egyéb tanácsok
Maradék ételek felhasználása
Étlap-tervezet az egyes évszakokra
Vendéglátó gazdasszony

    Az ünnepi asztal
    Terítés, tálalás, felszolgálás
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről
Befőzések

 

 


Kinyit
hírlevél

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szerző: Brindzik Józsefné
Kiadó: Underground Kiadó (2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert...

1001 étel, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz 1001 étel, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz
Szerkesztő: Case, Frances
Kiadó: Gabo Kiadó (2009)

Miért olyan drága a szarvasgomba? Milyen is az eredeti dijoni mustár? Mi is az a sokat emlegetett créme fraiche?...

Főzzünk olcsón, gyorsan Főzzünk olcsón, gyorsan
Kiadó: Kódexfestő kiadó (2012)

A kedves olvasó minden ételcsoportból találhat olcsón illetve gyorsan elkészíthető ételeket is. Attól...

1 tészta - 50 torta 1 tészta - 50 torta
Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2006)

Ez valóban csodatészta! Puha és laza, variálható és közben igazán egyszerű elkészíteni - a legjobb alap a...

Kezdők szakácskönyve Kezdők szakácskönyve
Szerző: Goodall, Tiffany
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Kirepültél a családi fészekből, és életedben először kell főznöd magadra? Ne ess pánikba! Ez a...

Csak könnyedén Csak könnyedén
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Gordon Ramsay híres könnyed stílusáról, Michelin-csillagos éttermeiről és remek könyveiről, melyekben...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

Szakácskönyv egyszerű háztartás számára Szakácskönyv egyszerű háztartás számára
Szerző: Mansfeldné Gráner Mária
Kiadó: Gabbiano Print Kiadó (2011)

A kiadvány a szerző "Szakácskönyv egyszerű háztartás számára" című kötet hasonmás kiadása.

Joshi Bharat világkonyhája Joshi Bharat világkonyhája
Szerzők: Joshi Bharat, Szabó Csilla
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

A népszerű celebházaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv...

Gundel szakácskönyv Gundel szakácskönyv
Szerkesztő: Merczi Gábor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével....

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Ízletes fogások Ízletes fogások
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2010)

Horváth Ilona szakácskönyve generációk óta megőrizte népszerűségét a háziasszonyok és a sütni-főzni...

Dr. Oetker főzőiskolája Dr. Oetker főzőiskolája
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Dr. Oetker szakácskönyveiből Európa-szerte a legtöbb kiadást ez a könyv érte meg. Nem is csoda: alapfogások...

Abrak a babra Abrak a babra
Szerző: Hegyi Barbara
Kiadó: Park Kiadó (2011)

A színésznőről barátai és színésztársai jól tudják, hogy remekül és szívesen főz a családnak és...

Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

Fiatalok főzőiskolája Fiatalok főzőiskolája
Szerző: F. Nagy Angéla
Kiadó: Sík Kiadó (2004)

A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem...

500 házias recept 500 házias recept
Szerző: Zsombok Józsefné Nagyfejtő Ilona
Kiadó: Novella Kiadó (2006)

Kezdő és gyakorlott háziasszonyok egyaránt vágynak arra, hogy sütés-főzésükkel kivívják családtagjaik,...

Kapcsolódó cikkek