Gazdasszonyok könyve

Háztartási tanácsadó

Gazdasszonyok könyve  
Gazdasszonyok könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1957
Oldalszám: 304
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető
Néhány szó a helyes élelmezésről
Kalória-táblázat Különböző korcsoportok és foglalkozási ágak élelmiszerszükséglete
A gazdasszony konyhája és feladatai
A család jövedelmének beosztása
A főzés munkamenete
    Előkészítő eljárások
    Elkészítő eljárások
    Befejező eljárások, tálalás
A főzés időbeosztása
Egy háromfogásos ebéd elkészítésének idő- és munkabeosztása
Étel-leírások 21-244
Mit készíthetünk el 30 perc alatt
Néhány étlap összeállítása
Tanácsok az elrontott ételek helyrehozására
Egyéb tanácsok
Maradék ételek felhasználása
Étlap-tervezet az egyes évszakokra
Vendéglátó gazdasszony

    Az ünnepi asztal
    Terítés, tálalás, felszolgálás
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről
Befőzések

 

 


Kinyit
cikkek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Klasszikus magyar konyha Klasszikus magyar konyha
Szerző: Láng György
Kiadó: Corvina Kiadó (1992)

A magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt...

Gyorsan finomat Gyorsan finomat
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

A család kedvencei A család kedvencei
Szerző: Allen, Rachel
Kiadó: T.bálint Kiadó (2012)

A TV Paprika nézői már jól ismerik Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Évszakok szakácskönyve Évszakok szakácskönyve
Szerző: Fitos Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen...

Sok vagyok Sok vagyok
Szerző: Bíró Lajos
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi...

500 kedvenc muffin 500 kedvenc muffin
Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

500 kedvenc süteményünk 500 kedvenc süteményünk
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Úgy ennék valami finomat… Hányszor jut eszünkbe ez a gondolat? Hogy éppen kinek mi a "finom", azt az...

Juli suli 2. Juli suli 2.
Szerző: Kudlik Júlia
Kiadó: Gladiátor Kiadó (1997)
Család, ízek, cha-cha-cha Család, ízek, cha-cha-cha
Szerző: Keleti Andrea
Kiadó: Just Creative (2010)

Keleti Andrea a mindig mosolygós táncművész, az ország kedvenc tánctanára. Ki ne ismerné a család...

Juli suli Juli suli
Szerző: Kudlik Júlia
Kiadó: Gladiátor Kiadó (1997)
550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Kis magyar konyha Kis magyar konyha
Szerző: Horváth Boldizsár
Kiadó: Corvina Kiadó (2002)

A hagyományos magyar konyha kis receptfüzete, megannyi színes illusztrációval.

Villámkonyha Villámkonyha
Szerző: Fleetwood, Jenni
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó (2006)

200, pillanatok alatt elkészíthető recept: könnyű és egyszerű fogások minden alkalomra, biztos sikerrel,...

Sikerkonyhák, sikerreceptek Sikerkonyhák, sikerreceptek
Szerzők: Fontányi Rita, Lieberman Klára
Kiadó: Publex Kiadó (1991)

Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnek főzni. És azoknak, akik tudnak is. Ez a könyv azoknak szól, akik...

Desszertőrült Desszertőrült
Szerző: Horváth Eszter
Kiadó: Boook Kiadó (2012)

Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek...

A sűrűje A sűrűje
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: StratComm Kft. (2014)

“ Azt hiszem, hogy a boldogság megszerzésének titka nem más, mint gyakorlatszerűen felismerni a mindennapok...

Ezeregy + recept Ezeregy + recept
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Libri kiadó (2016)

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló...

Ínyencek üstje Ínyencek üstje
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1986)

Az európai gasztronómiai irodalomban nincs még egy szerző, akink könyvei olyan magas példányszámban - több...

Kapcsolódó cikkek