Ínyencek üstje

Ínyencek üstje  
Ínyencek üstje
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Népszava Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 221
ISBN: 963-322-425-x
Az európai gasztronómiai irodalomban nincs még egy szerző, akink könyvei olyan magas példányszámban - több mint 600 000-ben - forognának közkézen, mint Tolnai Kálmán szakácskönyvei. A szerző azon sikeres emberek közé tartozik, akik Diana és Hubertus kegyeltjének tekinthetik magukat. Innen adódik az a szerencsés helyzete, hogy művészi értékkel tudja megteremteni azt az oltárt, amelynél minden ember szívesen áldoz: a terített asztalt. Mesteri kézzel bánik a nyersanyagokkal, a fűszerekkel és színes fantáziával alakítja az ünnepi asztalra kerülő ételek ínycsiklandozó ízének, illatának sokaságát.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

5

Bevezető

7

Konyhai alapeljárások

11

Főzés

11

Sütés

12

Párolás

13

Fűszerfélék

15

Paprika, bors és egyéb fűszerek

15

Levesek, levesbetétek

17

Levesek

17

Levesbetétek

46

Szárnyasokból készült ételek

51

Bárány- és birkahúsból készült ételek

73

Borjúhúsból készült ételek

77

Halak

81

Hideg halételek

81

Meleg halételek

85

Marhahúsból készült ételek

105

Muflonhúsból készült ételek

117

Nutriából készült ételek

119

Nyúlhúsból készített ételek

123

Őzhúsból készült ételek

129

Sertéshúsból készült ételek

135

Szarvashúsból készült ételek

151

Vaddisznóból készült ételek

165

Burgonyából készült ételek

181

Gombából készült ételek

183

Tojásételek

191

Köretek

195

Mártások

201

Saláták

209


Kinyit
tippek, fortélyok