Zen makrobiotikus receptek

Zen makrobiotikus receptek  
Zen makrobiotikus receptek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 134
ISBN: 963-234-291-7
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Hogyan lettem szakács?

7

Mi a Zen makrobiotika lényege?

8

Az ellentétek törvényéről

12

Az élelmiszerek jangtól jinig

14

Mit együnk és mit ne?

16

Aggodalomra nincs ok. A nélkülözhetetlen anyagokat az élelmiszerek tartalmazzák

17

Néhány jó tanács

22

Rövid összegzése annak, amit tanulni fogunk

23

Gabonafélék

23

Zöldségek

24

Halak és rák

24

Állati eredetű élelmiszerek

24

Tejtermékek

25

Gyümölcsök

25

Olajok

25

Fűszerek

25

Italok

26

Eszközök és makrobiotikus nyersanyagok

27

Amit még tudni kell

29

Mielőtt belemerülnénk a főzésbe

32

Gabonafélék

34

A rizs, a gabonák királya

34

Hajdina

39

Búza

41

Köles

45

Kenyerek

46

Kiegészítő ételek

49

Nituke

49

Tengeri algák

54

Tempura

56

Előételek és köretek

63

Levesek

72

Hal-, kagyló- és rákételek

91

Főételek

104

Gomasszió

113

Szószok

115

Édességek

120

Ajánlatos elolvasni

133


Kinyit
hírlevél