Falusi ízek

Falusi ízek
Falusi ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 63
ISBN: 963919249X
Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A több ismert nemzeti eledelt is felsorakoztató receptgyűjteményben garantáltan találnak olyan fogásokat, emlyek a házias ételekre vágyó farkasétvágyú olvasó igényeit is kielégítik majd.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek  3
Különösen hideg napokon jó az étkezést valamilyen levessel kezdeni. Az itt következő receptek némelyike, például a húsos borsóleves gazdagon, önmagában is elegendő egy étkezésre. A receptek a különböző nemzetek falusi konyháinak legjavát, jellegzetes ízeit gyűjtik össze, és garantáltan szívet-lelket melengetőek. A leveseket előre is elkészíthetjük; ha egy-két napig hűtőszekrényben állnak, még jobban összeérnek az ízek. Tálalás előtt csak melegíteni kell.
Halételek  11
A halfélék és a többi tengeri eledel üdítően más, mint a hús, ezért kiváló főfogást, ízletes előételeket készíthetünk belőlük. A halat könnyű megemészteni, és egészséges. Vajon megpárolva, esetleg habkönnyű töltelékként még a kifinomultabb ízlésnek is megfelel. Mivel a halat nem kell sokáig főzni, az itt szereplő  receptek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hús- és szárnyasételek  21
Az itt következő, húsos vagy szárnyasból készült ételeket eredetileg a földműveseknek, vagyis az egész nap nehéz fizikai munkát végző embereknek találták ki. Természetesen még ebben az elvárosiasodott világban is szükség lehet laktató, tápláló ételekre, különösen a növésben lévő gyermekeknek. Ezek az ételek minden bizonnyal jóllakatják majd az éhes családot. Ízletes egytálak, pörköltek gondoskodnak arról, hogy az olcsóbb húsrészeket is fel tudjuk használni. Minden receptben remek ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan kombinálhatjuk minél érdekesebben a hozzávalókat és az ízesítőket.
Zöldségételek, saláták és kenyerek  39
Akár főételként, akár köretként fogyasztjuk, a zöldségételek, a saláták színt, változatos ízeket, üdítő frissességet  visznek az étkezésbe. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy velük számos nélkülözhetetlen ásványi anyag, vitamin és rostanyag kerül a szervezetünkbe. Szerencsére újabban egész évben rengeteg zöldségféle kapható. Ezek a receptek segítenek abban, hogy fantáziadúsan használhassuk fel nemcsak a már bevált burgonyát, sárgarépát és káposztát, hanem a kevésbé ismert cukkinit, padlizsánt és pasztinákot is. Ebben a fejezetben ezenkívül találnak néhány hagyományos, illetve modern kenyérreceptet is.
Desszertek  49
Kevés dolog van, amihez több nosztalgia fűződne, mint gyermekkorunk süteményeihez. Az itt következő receptek között néhány hagyományos, régi vidéki édesség is szerepel az ízletes hideg desszertek mellett. Akár a hidegek, akár a melegek közül választunk, az alábbi desszertek az étkezésnek méltó megkoronázásai lesznek.
 


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Gyere velem főzni! Gyere velem főzni!
Szerző: Mautner Zsófia
Kiadó: Kulinária Kiadó (2011)

Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás - ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az...

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek...

A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet....

Szendvicsek nagykönyve Szendvicsek nagykönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes...

Gyümölcsös desszertek Gyümölcsös desszertek
Szerkesztő: Németh Zsófia
Kiadó: Officina '96 Kiadó (2007)

60 eredeti recept, 100% siker és kulináris élvezet! Friss gyümölcssaláták; párolt, sült, grillezett és...

101 torta és sütemény 101 torta és sütemény
Szerző: Cadogan, Mary
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Akár finom csemegét szeretnénk a tea mellé, akár a tökéletes tortát keressük egy különleges alkalomra, meg...

Salátáskönyv Salátáskönyv
Szerző: Guggenbuhl, Jean-Philippe
Kiadó: Pesti Szalon Kiadó (1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis...

Joshi Bharat világkonyhája Joshi Bharat világkonyhája
Szerzők: Joshi Bharat, Szabó Csilla
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

A népszerű celebházaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv...

Aprósütemények Aprósütemények
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a...

500 leves 500 leves
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A levesek e tárháza 500 ínycsiklandozó, egyszerű és könnyen elkészíthető receptet rejt. Oldalait forgatva...

Fűszeres szakácskönyv Fűszeres szakácskönyv
Szerző: Gregory-Smith, John
Kiadó: Tericum Kiadó (2012)

Ez a szakácskönyv több mint 100 ínycsiklandó receptet gyűjt egybe a világ különböző szegletéből, és...

Mártások Mártások
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is...

Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek
Szerző: Ducasse, Alain
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Alain Ducasse konyhaművészeti sorozatának "Desszertek és cukrászat" című kötete után most a "Húsételek"...

Jamie konyhája Jamie konyhája
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2007)

Ez nem valami komoly, ,tanuljunk meg főzni’ jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam...

50 gyors desszert 50 gyors desszert
Szerző: Clark, Pamela
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2008)

A desszert minden alkalommal az egyik legkedveltebb fogás, méltó befejezése lehet egy-egy menüsornak, de...

Salátalexikon Salátalexikon
Szerző: Hackstein, Yara
Kiadó: M-Érték Kiadó (2008)

Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb...

Nagy kerti grill kalauz Nagy kerti grill kalauz
Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Aprósütemények Aprósütemények
Szerzők: Moore, Brenda, Rella, Palma, Egan, Pamela
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden...

Kapcsolódó cikkek