Falusi ízek

Falusi ízek
Falusi ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 63
ISBN: 963919249X
Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A több ismert nemzeti eledelt is felsorakoztató receptgyűjteményben garantáltan találnak olyan fogásokat, emlyek a házias ételekre vágyó farkasétvágyú olvasó igényeit is kielégítik majd.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek  3
Különösen hideg napokon jó az étkezést valamilyen levessel kezdeni. Az itt következő receptek némelyike, például a húsos borsóleves gazdagon, önmagában is elegendő egy étkezésre. A receptek a különböző nemzetek falusi konyháinak legjavát, jellegzetes ízeit gyűjtik össze, és garantáltan szívet-lelket melengetőek. A leveseket előre is elkészíthetjük; ha egy-két napig hűtőszekrényben állnak, még jobban összeérnek az ízek. Tálalás előtt csak melegíteni kell.
Halételek  11
A halfélék és a többi tengeri eledel üdítően más, mint a hús, ezért kiváló főfogást, ízletes előételeket készíthetünk belőlük. A halat könnyű megemészteni, és egészséges. Vajon megpárolva, esetleg habkönnyű töltelékként még a kifinomultabb ízlésnek is megfelel. Mivel a halat nem kell sokáig főzni, az itt szereplő  receptek mindegyike könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hús- és szárnyasételek  21
Az itt következő, húsos vagy szárnyasból készült ételeket eredetileg a földműveseknek, vagyis az egész nap nehéz fizikai munkát végző embereknek találták ki. Természetesen még ebben az elvárosiasodott világban is szükség lehet laktató, tápláló ételekre, különösen a növésben lévő gyermekeknek. Ezek az ételek minden bizonnyal jóllakatják majd az éhes családot. Ízletes egytálak, pörköltek gondoskodnak arról, hogy az olcsóbb húsrészeket is fel tudjuk használni. Minden receptben remek ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan kombinálhatjuk minél érdekesebben a hozzávalókat és az ízesítőket.
Zöldségételek, saláták és kenyerek  39
Akár főételként, akár köretként fogyasztjuk, a zöldségételek, a saláták színt, változatos ízeket, üdítő frissességet  visznek az étkezésbe. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy velük számos nélkülözhetetlen ásványi anyag, vitamin és rostanyag kerül a szervezetünkbe. Szerencsére újabban egész évben rengeteg zöldségféle kapható. Ezek a receptek segítenek abban, hogy fantáziadúsan használhassuk fel nemcsak a már bevált burgonyát, sárgarépát és káposztát, hanem a kevésbé ismert cukkinit, padlizsánt és pasztinákot is. Ebben a fejezetben ezenkívül találnak néhány hagyományos, illetve modern kenyérreceptet is.
Desszertek  49
Kevés dolog van, amihez több nosztalgia fűződne, mint gyermekkorunk süteményeihez. Az itt következő receptek között néhány hagyományos, régi vidéki édesség is szerepel az ízletes hideg desszertek mellett. Akár a hidegek, akár a melegek közül választunk, az alábbi desszertek az étkezésnek méltó megkoronázásai lesznek.
 


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

101 hal- és tengeri étel 101 hal- és tengeri étel
Szerző: Wright, Jeni
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

A halak és a tenger gyümölcsei egyre népszerűbbek, hiszen mind többen fedezik fel, milyen egészségesek,...

25 perces receptek 25 perces receptek
Szerző: Duroy, Maurice
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni,...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Nemzetiségek konyhája Nemzetiségek konyhája
Kiadó: Alacritas Felnőttképzési Intézet (2014)

A kiadványban megismerhetjük a bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin,...

1000 koktél a világ minden részéről 1000 koktél a világ minden részéről
Szerkesztő: Györök Edina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

A koktél az áradó életöröm és a gondtalan szabadidő jelképe, az italok fantáziadús neve pedig világ...

Halak szakácskönyve Halak szakácskönyve
Szerzők: Oriskó Ferenc, Pár Gyula
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű...

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima,...

155 recept római tálban 155 recept római tálban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A római tál legnagyobb előnye, hogy zsiradék nélkül (vagy nagyon kevés olívaolajjal) bármit puhára, sőt...

Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat...

Joshi Bharat világkonyhája Joshi Bharat világkonyhája
Szerzők: Joshi Bharat, Szabó Csilla
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

A népszerű celebházaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv...

Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
Szerkesztők: Eperjessy László, F. Nagy Angéla, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora...

Gombák Gombák
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)

Ez az ötletekben gazdag könyv azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket...

Dr. Oetker legjobb süteményei Dr. Oetker legjobb süteményei
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a...

Főzőkanállal hazán kívül Főzőkanállal hazán kívül
Szerzők: Lénárt Vera, Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V. (1985)

Sokat hallunk, olvasunk arról, hogy miként is alakul a 20. század második felében a messzi földön nevezetes...

Mártások Mártások
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is...

A tortadíszítés alapjai A tortadíszítés alapjai
Szerző: Brown, Rachel

A tortadíszítés olyan készség, amelyet némi segítséggel mindenki el tud sajátítani. Ebben a rengeteg...

Kapcsolódó cikkek