Csemegék könyve

Csemegék könyve
Csemegék könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1988
Oldalszám: 150
ISBN: 9630932768
Úgy ennék valami finomat, valami "csemegét"... Ugyan ki nem sóhajtotta, mondta, vagy legalábbis gondolta ezt néha? A köztudatban a "csemege" édességet jelent, pedig ez tévedés. A hagyományos, és kétségtelenül ízletes sütemények mellett vannak kalóriaszegény, nagyon finom, cukor nélküli vagy alig édes, gyümölcsből vagy gyümölccsel készült és sós csemegék is... A csemegék nem az éhség csillapítására valók. Ha mértékkel fogyasztjuk őket, hozzájárulnak a jó közérzethez, s nem lesz egy-egy egyszerűbb főétel elfogyasztása után sem hiányérzetünk.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Néhány tanács

7

Gyümölcs és zöldségcsemegék

10

Fagylaltok, parfék, fagyasztott krémek

29

Édességek sütés nélkül

35

Poharas krémek, pudingok

41

Palacsinták

45

Morzsák

52

Piskóták

54

Torták

59

Krémek sütemények, torták töltéséhez; édes mártások

68

Mézes sütemények

72

Rétesek

75

Kelt tészták

81

Égetett tészták

91

Zsiradékban sült tészták

94

Omlós tészták

97

Hajtogatott tészták

105

Ostyák

109

Vegyes édes sütemények

111

Sós sütemények

122

Sós töltelékek réteshez, omlós vagy hajtogatott tésztához

126

Lisztérzékenyeknek

129

Cukor nélkül

137

Bólék

140


Kinyit
most van szezonja

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A mi süteményes könyvünk A mi süteményes könyvünk
Szerző: Váncza József
Kiadó: Holnap Kiadó (2010)

1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar...

Csokoládés finomságok aranykönyve Csokoládés finomságok aranykönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Édes, keserű, csípős, folyékony, lágyan olvadó vagy szilárd: a csokoládé, mely valóban az "istenek...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

...és egyszerűen csak főzz! ...és egyszerűen csak főzz!
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2004)

Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The...

Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
Szerkesztők: Stephen, Wendy , Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik,...

Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

,,Kedves Olvasóm! Gondolom, Ön is ugyanúgy szereti a süteményeket, mint ahogyan szinte mindenki. Számtalan...

100 gyors recept 100 gyors recept
Szerző: Hachet, Sophie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)

A 100 recept segítségével ízletes, eredeti ételeket készíthetünk.

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

Emma asszony szakácskönyve Emma asszony szakácskönyve
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

Thai ízek Thai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az...

Gyümölcsös desszertek Gyümölcsös desszertek
Szerkesztő: Németh Zsófia
Kiadó: Officina '96 Kiadó (2007)

60 eredeti recept, 100% siker és kulináris élvezet! Friss gyümölcssaláták; párolt, sült, grillezett és...

50 gyors desszert 50 gyors desszert
Szerző: Clark, Pamela
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2008)

A desszert minden alkalommal az egyik legkedveltebb fogás, méltó befejezése lehet egy-egy menüsornak, de...

Vasárnapi ebéd Vasárnapi ebéd
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: Alexandra Kiadó (2008)

Gordon Ramsay saját magáról elnevezett étterme már évek óta kiérdemli a minden szakács által hőn áhított...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

66 torta 66 torta
Szerző: Lajos Mari
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Ebben a könyvben, remélem, ki-ki megtalálja a kedvére valót, van itt mindenféle torta: egyszerű-házias,...

500 csokoládés finomság 500 csokoládés finomság
Szerző: Floodgate, Lauren
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A csokoládés finomságok gyűjteménye 500 ínycsiklandó, egyszerű és könnyen követhető csokoládés receptet...

Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Szerzők: Seeman, Nicole, Vidaling, Raphaele
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Beteszem a kosaramba Felteszem a könyvespolcomra Íme hat kiváló alkalom, hogy nosztalgikus ételeket...

Házi nyári menük Házi nyári menük
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható...

Kapcsolódó cikkek