A hűtés és fagyasztás ábécéje

Szerző:
Kiadó: Gondolat Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 127
ISBN: 963-282-625-6
Hozzászólás beküldése:

Tartalomjegyzék

"Testre", azaz családra szabott hűtők és fagyasztók

7

Az élelmiszerek hűtőtárolásáról

10

Élelmiszerek normál hűtőtérben, 3-5 C fokon történő tárolási ideje

12

Az élelmiszerek fagyasztásáról

15

A gyorsfagyasztás lényge

15

Nyers élelmiszerek fagyasztása

17

Húsok és húskészítmények
17
Zöldségfélék, főzelékfélék
18
Gyümölcsök
19
Tejtermékek
19
Egyéb élelmiszerek
20

Félkész és készételek fagyasztása

20

Főtt ételek
20
Sütemények, tészták, desszertek
20

A fagyasztás konkrét módja

21

Tőkehús előkészítése fagyasztásra

21

Zöldségfélék előkészítése fagyasztásra

22

Gyümölcsök előkészítése fagyasztásra

27

Tejtermékek előkészítése fagyasztásra

32

A csomagolás a fagyasztás (és általában a hűtve tárolás) fontos része!

34

Mélyhűtött élelmiszerek felhasználása

37

Felolvasztás

37

A már felengedett élelmiszer további tárolása és eltarthatósági ideje

39

Fagyasztható ételek

41

Félkész ételek mélyhűtése

42

Fagyasztásra alkalmas készételek

59

A hűtőszekrény és a mélyhűtő tisztítása

114

Függelék

Fagyasztható és nem fagyasztható ételek, élelmiszerek

116

Meddig tarthatók a mélyhűtőben a fagyasztott élelmiszerek és készételek?

118

Mi mennyi idő alatt olvasztható fel a mikrohullámú készülékben?

124

Fagyasztásra alkalmas ételek receptjeinek tárgymutatója betűrendben

126


Kinyit