A 100 legjobb mediterrán recept

Szerző:
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-54-X
A mediterrán konyha fűszeres, zöldséges, halas, gyümölcsös varázslata ma már nekünk, magyaroknak is elérhető az évnek szinte bármely szakában: a hipermarketekben minden hozzávalót beszerezhetünk -- ráadásul, ha szemfülesek vagyunk, megfizethető áron -- , és magunk készíthetjük el a korábban csak útleírásokból ismert, vagy utazásaink során megtapasztalt ételkülönlegességeket.
Hozzászólás beküldése:

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Algéria

Datolyakenyér

64

Orani báránykaraj

64

Ciprus

Fűszeres kagyló burgonyával

31

Franciaország

Albigens kehely

48

Articsóka provánszi módra

47

Báránycomb provánszi módra

53

Édeskömény provánszi módra

49

Lepényhal mediterrán módra

50

Majonézes tarisznyarák

52

Marseille-i halleves

46

Nizzai paradicsomsaláta

52

Omelette Fort de France

48

Provánszi csirke

50

Provánszi ratatouille

49

Provánszi tökfőzelék fehérborral

51

Rostélyosszelet szépasszony módra

46

Vörösboros füge provánszi módra

53

Görögország

Athéni karfiol

16

Athéni sertéscomb

10

Citromos halleves tojással

8

Csufti

11

Görög bifsztek

12

Görög gombasaláta

7

Hagymás-majorannás rostélyos

14

Húsvéti leves

9

Musszaka

12

Padlizsánsaláta

17

Paradicsomos csirke

10

Részeges füge

16

Rizses citromleves

7

Sütőben párolt tengeri hal

14

Töltött bárányhús

15

Töltött kelkáposzta

13

Töltött szőlőlevél

8

Tzaziki

16

Horvátország

Isztriai minestrone

62

Rovinji túrós galuska

63

Libanon

Árpagyöngysaláta

66

Líbia

Csisa

61

Majorannás kuszkusz

60

Pörköltkocka

61

Tripoli töltött burgonya

62

Marokkó

Pácolt csirkemell

57

Olaszország

Apuliai töltött hagyma

34

Bolognai borjúszelet

41

Borjúvelő nyárson bolognai módra

38

Calabriai őzsült pikáns mártásban

35

Cataniai padlizsános metélt

32

Citromos báránysült

40

Csicseriborsó paradicsommal

36

Nápolyi fokhagymás pizza

33

Nápolyi sült paprika

44

Párolt cukkini parasztosan

45

Pizza a la quattro stagioni

43

Pizza római módra

41

Ravennai borjútekercsek

42

Sült fácán

34

Szicíliai túrótorta

36

Tiramisu

42

Toscanai burgonyasaláta

32

Toscanai vaddisznófalatok

37

Töltött articsóka nápolyi módra

44

Töltött borjúszeletek

39

Töltött hagyma toszkán módra

33

Velencei cukkini

40

Spanyolország

Allmeirai halkrémleves

28

Bárányvese sherryvel

26

Barcelonai bableves

28

Barcelonai mézes alma

21

Borjúszelet sherryben

20

Cádizi cocido

18

Cordovai gyöngytyúk

24

Fabada

25

Granadai bárányragu

23

Húsgombócok vörösborban

22

Ibizai saláta

22

Ibizai torta

27

Katalán gazpacho

20

Katalán töltött palacsinta

30

Malagai sangria

27

Mallorcai csirke

18

Mallorcai nyúl

24

Tavaszi paella

21

Tejszínes sárgadinnye andalúz módra

29

Torero-leves

19

Szíria

Aleppói rizs

65

Csőben sült kebab

65

Damaszkuszi húsos zöldbab

66

Szlovénia

Majonézes káposztacika

67

Törökország

Joghurtos karfiolsaláta

54

Köpolu

54

Mézben főtt bárányhús

56

Mézes cirokkása

57

Sárgarépa-piláf

56

Tökfasírt

55

Trójai csemege

55

Tunézia

Brik

58

Brokkoli tajin

59

Sfaxi saláta

59

Tuniszi csirkemáj

58

Friss zöldségsaláták, öntetek

68

Frissítő italok forró napokra

73

Mediterrán emberek

77


Kinyit