33 mangold recept

Szerző:
Kiadó: Compu-Typo Kft.
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 45
ISBN: 963-8010-01-0
A mangold - régies nevén a mángold - származását tekintve a cukorrépa és a takarmányrépa rokona, ízre viszont a spenót édestestvére. Noha a répafélék családjába tartozik, mégsem a gumójáért, inkább hatalmas harsányzöld leveléért és vastag, húsos levélnyeléért termesztik. A mangolddal mint valami új, egzotikus zöldségfélével ismerkedhetünk manapság, holott a Földközi-tenger mentén élő népek - főként a rómaiak meg a görögök - már az i. e. V-IV. században bőven termelték és ették. Örök titok marad, hogy ez a kedvelt zöldség miért merült a feledés homályába. Valószínű, hogy valamilyen növénybetegség vagy kártevő pusztította ki. Ma elsősorban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban népszerű, ahol számtalan jó tulajdonsága miatt nagyra értékelik.
Hozzászólás beküldése:

Tartalomjegyzék

Dalmát burgonyás mangold

38

Franciás mangoldszár

40

Hamis spárgaleves

7

Kánikulasaláta

43

Mangoldcurry

37

Mangolddal töltött burgonya

19

Mandolgfelfújt

14

Mangoldfelfújt (mikrohullámos recept)

16

Mangoldfőzelék

36

Mangoldgombóc levesbe

9

Mangoldlepény

25

Mangoldos aprópecsenye

27

Mangoldos cannelloni

20

Mangoldos fánk

32

Mangoldos félhold

26

Mangoldos húsos táska

28

Mangoldos kifligombóc (mikrohullámos recept)

22

Mangoldos omlett

10

Mangoldos palacsinta

24

Mangoldropogós

33

Mangoldszársaláta

44

Mikrohullámmal párolt mangold

35

Olasz mangoldmártás

39

Párolt mangold

34

Rakott mangoldszár

13

Rántott mangold

31

Sajtos mangoldtekercs

11

Savanyú mangoldszár

45

Sonkás töltött mangold

30

Svéd mangoldszár

41

Tejszínes mangoldpüréleves

8

Tojás mangoldágyon

12

Túrós mangoldgaluska

18


Kinyit