33 mangold recept

Szerző:
Kiadó: Compu-Typo Kft.
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 45
ISBN: 963-8010-01-0
A mangold - régies nevén a mángold - származását tekintve a cukorrépa és a takarmányrépa rokona, ízre viszont a spenót édestestvére. Noha a répafélék családjába tartozik, mégsem a gumójáért, inkább hatalmas harsányzöld leveléért és vastag, húsos levélnyeléért termesztik. A mangolddal mint valami új, egzotikus zöldségfélével ismerkedhetünk manapság, holott a Földközi-tenger mentén élő népek - főként a rómaiak meg a görögök - már az i. e. V-IV. században bőven termelték és ették. Örök titok marad, hogy ez a kedvelt zöldség miért merült a feledés homályába. Valószínű, hogy valamilyen növénybetegség vagy kártevő pusztította ki. Ma elsősorban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban népszerű, ahol számtalan jó tulajdonsága miatt nagyra értékelik.
Hozzászólás beküldése:

Tartalomjegyzék

Dalmát burgonyás mangold

38

Franciás mangoldszár

40

Hamis spárgaleves

7

Kánikulasaláta

43

Mangoldcurry

37

Mangolddal töltött burgonya

19

Mandolgfelfújt

14

Mangoldfelfújt (mikrohullámos recept)

16

Mangoldfőzelék

36

Mangoldgombóc levesbe

9

Mangoldlepény

25

Mangoldos aprópecsenye

27

Mangoldos cannelloni

20

Mangoldos fánk

32

Mangoldos félhold

26

Mangoldos húsos táska

28

Mangoldos kifligombóc (mikrohullámos recept)

22

Mangoldos omlett

10

Mangoldos palacsinta

24

Mangoldropogós

33

Mangoldszársaláta

44

Mikrohullámmal párolt mangold

35

Olasz mangoldmártás

39

Párolt mangold

34

Rakott mangoldszár

13

Rántott mangold

31

Sajtos mangoldtekercs

11

Savanyú mangoldszár

45

Sonkás töltött mangold

30

Svéd mangoldszár

41

Tejszínes mangoldpüréleves

8

Tojás mangoldágyon

12

Túrós mangoldgaluska

18


Kinyit

Kapcsolódó könyvek

Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

Falusi ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne...

Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

Tészták
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek...

A csodálatos olíva
Szerző: Bänzinger, Erica
Kiadó: Cser Kiadó (2004)

Mi lenne a mediterrán konyhából olívaolaj nélkül? Szinte elképzelhetetlen! Az olívaolaj az egész mediterrán...

Tündérek konyhája, avagy hogyan tegyünk csodát anélkül, hogy varázslók lennénk
Szerzők: Pavlowitch, Annie, Pavlowitch, Anna
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

A kötet több mint 50 mesébe illő és könnyen elkészíthető receptet tartalmaz. A legízletesebb és...

Zöldségek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok...

A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Változatos wok
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)

A wok, a távol-keleti konyhák zseniális találmánya fényes karriert futott be Nyugaton is. Mert: könnyedén...

A legfinomabb vegetáriánus ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Tészták sütve, főzve
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha...

155 egytálétel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Az egytálételek vendégvárás idején segítenek abban, hogy több időnk maradjon a felkészülésre. Vacsorára...

101 hal- és tengeri étel
Szerző: Wright, Jeni
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

A halak és a tenger gyümölcsei egyre népszerűbbek, hiszen mind többen fedezik fel, milyen egészségesek,...

Fondü és raklett
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2009)

Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar...

101 egyszerű vacsora
Szerző: Murrin, Orlando
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló...

Egytálételek
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1986)

A gyorsan készíthető, kevés munkát igénylő, kellő tápanyagot tartalmazó egytálételek készítése nemcsak...

Étvágygerjesztő húsok
Kiadó: Magyar Könyvklub (2004)

Hogyan pároljuk, süthetjük, főzhetjük vagy piríthatjuk a marha-, bárány-, sertés- és borjúhúst, ha biztos...

Népszerű raguk és egytálételek
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (0)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű...

101 kifőtt tészta
Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2002)

A kedves olvasó olyan füzetet tart a kezében, amiben 101 tészta-étel receptje szerepel. Különféle...