155 magyaros étel

Szerző:
Kiadó: Holló és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 120
ISBN: 978-963-684-428-8
Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét, az erdélyi gombóclevest, a korcsmárosné rakottasát vagy a ladikosok batyus halászléjét. A magyaros ételek egyik elmaradhatatlan fűszere a jó minőségű őrölt piros paprika. Az ételeink szép színét a hőmérséklet megfelelő szabályozásával érjük el. Mindig a megfelelő mértékkel, de bátran használjunk zsírt, mert az igazi magyaros ízeket így adja ki az étel.
Hozzászólás beküldése:

Tartalomjegyzék

Almás sült metélt

106

Almával töltött pulykamell

113

Alföldi tarajos

115

Alföldi tüskéshús

111

Apróhús csak egyszerűen

10

Babos tészta

108

Balatoni mustos birkapecsenye

68

Birkaőrzők vacsorája

34

Borászok sertésdagadója

35

Borjúláb rántva

111

Boros káposztás birka

4

Böllér káposzta

101

Böllértokány

14

Búboshús

110

Burgonyabundás csemege

38

Burgonyagombóc pörköltlében

60

Burgonyagulyás virslivel

66

Cigánylecsó

52

Citromos főzőkolbász

97

Csáky töltött rostélyos

57

Csíkozott borjúmáj magyarosan

73

Csülkös krumplileves

103

Debreceni páros házilag

98

Debrecenis babpörkölt

8

Disznótoros pecsenye

91

Dombrádi hússzeletek

38

Dunai halászok levese

80

Egri boros csemege

40

Erdélyi bárányszegy

70

Erdélyi fatányéros

45

Erdélyi gombócleves

102

Erdélyi rakott káposzta

95

Erdész szelet

59

Eszterházy rostélyos

71

Falubíró kedvence

58

Falusi illatos oldalas

40

Falusi töltött dagadó

32

Fasírozott

87

Fatálas egyveleg

33

Fiatal bárányhere pörkölt

12

Fokhagymás csukapörkölt

82

Fokhagymás sertéscsülök

10

Fokhagymás tekercs

92

Főzőkolbász

85

Friss házikolbász (azonnal süthető)

84

Gombás csirkepaprikás a fiam kedvére

9

Gombás tarja

11

Gyors házi borsos kolbász

98

Hagymás borda tésztában

39

Hajdúsági pecsenye

49

Halmesterek halászleve

80

Hargitai sertésborda

67

Házi füstöltsonka-gulyás

5

Hegyi zsiványpecsenye

18

Hegyvidéki fácánmell

51

Hentes csemege

17

Hét vezér tokány

6

Hízott ökörhús erdélyi módon

109

Hústekercs aszalt szilvával

30

Jászsági pecsenye

23

Juhtúróval töltött göngyölt felsál

46

Kacsamájas hús

63

Kakaspörkölt túrós csuszával

65

Kalocsai pontyderék

84

Kalotaszegi tarhonyás hús

61

Káposztás bendő

75

Káposztás cvekedli

108

Káposztás gombóc

105

Kétszer sütött gyümölcsös oldalas

112

Kolbászhúsos sertéskaraj

86

Kolbászos karaj lencse ágyon

43

Kolbászos lencseleves

102

Kolbásszal töltött csülök

32

Kolozsvári pecsenye

20

Kolozsvári rakott krumpli (pityóka)

48

Kondás pörkölt belsőségekből

55

Korcsmáros csemege

29

Korcsmárosné rakottasa

55

Körömpörkölt - a legegyszerűbb módon

47

Krumplis palacsinta

96

Ladikosok batyus halászléje

79

Lángoló barackos sertésborda

29

Libaaprólék pörkölt

50

Libamájjal töltött húsgombóc

13

Lucskos káposzta

87

Magyaros foszlós lángos

100

Magyaros rakott spagetti

115

Magyaros rizottó

25

Magyaros sertéssült

22

Magyaros szűzérmék

44

Majorannás sertéstokány

91

Makói haltepertő

83

Mákos guba

104

Marhapásztorok eledele

77

Marhaszegy kaprosan

8

Mari nénje csupruja cseréptálban

68

Mátraderecskei göngyölt hús

26

Mátrai bőségtál

54

Mátrai töltött csuka

81

Mezőtúri nyúlpaprikás sonkás galuskával

53

Mustáros pecsenye

20

Nagyapám disznótoros káposztája

45

Nyírbodonyi töltött káposzta

64

Óvári sertésborda

36

Ököruszály pikáns bormártással

19

Ősi birkapörkölt bográcsban

4

Öttevényi virslis pecsenye

43

Palkonyai bundás karaj

27

Palotai boros pecsenye

31

Pandúrok ebédje

65

Pannónia rostélyos

76

Pápai kolbászos szelet

42

Paprikás borda

37

Párolt marhahús sommártással

16

Pikáns ízű sajtos lángos

105

Pityókában bújtatott sertésszűz

61

Pusztai báránysült

114

Pusztai kemencés káposzta

69

Rakott káposzta sonkával

88

Rizses sertéshús

113

Rostélyos Széchenyi gróf kedvére

70

Rucás savanyú káposzta

46

Serpenyős libacomb

112

Sertéskocsonya

93

Sertés körömpörkölt

94

Sertéspörkölt

23

Slambuc (Öhöm, Betyáros, Handabakáré, Topogó)

7

Sobri Jóska pecsenyéje

52

Sonkás-túrós csemege

28

Sümegi sertéskaraj

34

Sütnivaló kolbász

97

Szaftos töltött káposzta

89

Szalonnás májszeletek magyarosan

72

Szatymazi almás rakott karaj

37

Szegedi báránygulyás

14

Szepezdi sertésborda

25

Szomszédom körömpörköltje

99

Szovátai báránycsülök

12

Szüreti tötike

62

Tejfölös pogácsa

96

Tejfölös-szalonnás sertéskaraj

116

Temesvári babos oldalas

50

Tepsis rakott burgonya

41

Tiszai faúsztatók étke

75

Tojásos harcsakolbászok

82

Tordai sertéscsülök

15

Tormás malac- vagy sertéshús

92

Töltött csülök

90

Töltött édes káposzta

27

Töltött karaj

48

Töltött libanyak puliszkával és libatepertővel

56

Töltött marhafelsál egyben sütve

107

Töltött paprika

21

Töltött tök

78

Tűzdelt tarjapecsenye

18

Tűzdelt vadas marhahús

74

Vaddisznópörkölt

60

Vajda pörkölt

24

Vecsési sertésláb

30

Vitézek töltött csemegéje

63

Zempléni pacalpörkölt velővel és erdei gombával

77

Zempléni pecsenye

36

Zöldséges szűzpecsenye

109

Zsombori káposztás párolt borda

41


Kinyit

Kapcsolódó könyvek

500 recept burgonyával
Szerzők: Bobrov, L., Tyerehina, L.
Kiadó: Auktor Kiadó (2000)

A kötetben szereplő receptek alapján ízletesen, változatosan készíthetjük el a burgonyát.

101 tésztaétel
Szerző: Wright, Jeni
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recepteket úgy válogatták össze, hogy még azoknak se kelljen...

Falusi ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne...

Receptek - marhához, sertéshez
Szerző: Tobai Róbert
Kiadó: MediaM Kiadó (2008)

"Olyan alapanyagok ezek, amelyeket mindig is szerettünk - ha bevalljuk, ha nem. Mind a marha, mind pedig a sertés -...

Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Nagy kerti grill kalauz
Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

Sertés- és marhahúsból készíthető ételek
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Szalay Kiadó (1997)

Közel kétszáz húsétel elkészítéséhez nyújt ötleteket a szakácskönyv. A sertés egyes részeinek (karaj,...

Konyhák, ételek, élmények
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1987)

"A terített asztal mindig olyan oltár, amelynél a legtöbb ember szívesen áldoz", olvasható egy ismeretlen...

Zöldségek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok...

155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

Marha-, borjú- és sertéshus ételek
Szerkesztő: Kürthy Emilné

33 sajtos finomság
Szerzők: Hunyaddobrai Csaba, Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

A szlovákok nemzeti eledele méltán népszerű nálunk is szaftos ételekhez, például paprikás csirkéhez,...

Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak
Szerzők: de Turckheim, Stéphanie, Langrée, Aimée
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Hat jó érv, amiért érdemes megvenned ezt a könyvet: 1. Te is anyuka vagy. Anyuka, aki dolgozik; akinek csak egy...

Könnyű, gyors vacsorák
Szerző: Török Júlia
Kiadó: Minerva Kiadó (1969)

Ez a köny azt a célt szolgálja, hogy a munkamódszerekben adjon segítséget a dolgozó háziasszonyoknak. Nem...

Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Szerző: Seeman, Nicole
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Mivel is lehetne jobban elcsábítani egy nőt, és megérinteni a lelkét, mint ha egy férfi meghívja egy általa...

Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

25 perces receptek
Szerző: Duroy, Maurice
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni,...