Húsvéti ételek

Feltételek: húsvét

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

184 találat

Vasárnapi torta
Vasárnapi torta
Aszaltgyümölcsös torta, Marcipános torta | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szegfűborsot, a szerecsendiót, a sütőport, a szódabikarbónát és a s...
Sült sonka almabormártással
Sült sonka almabormártással
Sült sonka | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben. A vastagra szelt sonka bőrét és zsíros részét vagdossuk be, nehogy sütés közben felpödrődjön. Fektessük a szeleteket a serpenyőbe (lehet, hogy nem fog m...
Kávékrémes charlotte vaníliás öntettel
Kávékrémes charlotte vaníliás öntettel
Almás charlotte, Vegyes gyümölcsös charlotte | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A porcukrot a vízzel és a rummal felforraljuk, majd lehűtjük. A babapiskótát átitatjuk a sziruppal. Egy puding- vagy kuglófformát kibélelünk babapiskótával, a többit félretesszük a töltelékhez.
2....
Easter Egg koktél
Easter Egg koktél
Tejszínnel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Rétegezzük a három hozzávalót egy röviditalos pohárba egymás után. Kínáljuk ebéd vagy vacsora után.
Szopósbáránysült
Szopósbáránysült
Boros báránysült, Rozmaringos báránysült | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst nagy darabokra vágjuk. Öntöttvas edényben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a fűszernövényeket, kis lángon sütjük. 15 perc múlva megford...
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.
2. Az élesztőből 2,5 dl langyos vízzel és egy kis liszttel kovászt k...
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymával tűzdelt báránysült
Fokhagymás báránysült | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Három gerezd fokhagymát meghámozunk, megspékeljük vele a húst, majd megkenjük kacsazsírral.
2. Hőálló tálba tesszük és a sütőben 20 percig pároljuk, majd a sütő a...
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Fűszeres bárányragu fekete olajbogyóval
Olajbogyós bárányragu | 120 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Nagy, hőálló sütőedényben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát és a fokhagymát takaréklángon, időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. A kockákra vágott bárányhúst hozzáadj...
Töltött kalács
Töltött kalács
Sajtos kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az élesztőt, a cukrot 1.25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.
2. A lisztet, az élesztőt, a vajat, a tojást és a sót összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék vizet és tejet, sima tésztát...
Piskótatorta ricottával és barackzselével
Piskótatorta ricottával és barackzselével
Sajttorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, elosztjuk rajta a barackzselét. A kb. 35 dkg-os piskótatortalapot vízszintesen kettévágjuk, az egyik lapot a barackzselére helyezzük.
2. A ricottát egy na...
Húsvéti báránycomb
Húsvéti báránycomb
Szalonnás báránysült, Paradicsomos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sonkaszalonnát keskeny csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, melyet, ha szükséges, zsineggel körülhurkolva formázunk is.
2. Tepsibe tesszük, megsózzuk. A zsírt megforrósítjuk, a húsra ö...
Töltött barackos báránysült
Töltött barackos báránysült
Töltött bárány | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A húsról valamennyi faggyút leszedjük, és a csont üregének helyével felfelé fordítjuk.
2. A töltelékhez a darált húst a morzsával, a barackkal, a dzse...
Töltött tojás
Töltött tojás
Töltött tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kemény tojást meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük.
2. Összekeverjük a majonézzel, a tejföllel és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sóval, borssal íz...
Bárányérmék spenótágyon
Bárányérmék spenótágyon
Spenóttal sült bárány | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst gondosan megtisztítjuk a faggyútól és az inaktól, felszeleteljük.
2. Az olajat vagy a vajat serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 10-12 percig sütjük, amí...
Húsvéti sáfrányos tészta
Húsvéti sáfrányos tészta
Fűszeres hosszúmetélt, Hosszúmetélt hússal | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a tojást, a tojássárgáját kemény tésztává gyúrjuk. Csipetnyi porított sáfránnyal vagy néhány szál sáfrányos szeklicével ízesítjük.
2. A tésztát 4 részre osztjuk, tésztagépbe tesszük,...
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Bárányborda padlizsános-olajbogyós mártással
Natúr grillezett bárány | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A grillsütőt előmelegítjük. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket sóval és borssal bedörzsöljük.
2. A húst a grilltepsire helyezzük, és közepes lángon, közben egyszer megfordítva, 10-15 per...
Csípős bárányhús vörösboros rizottóval
Csípős bárányhús vörösboros rizottóval
Párolt bárány, Rizottó borral | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsdarabokat sóval, borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Nagy lábosban felforrósítunk 3 evőkanálnyi olajat, és barnára pirítjuk rajta a húst, majd kivesszük.
2. A lábosb...
Csokoládéval töltött tojás
Csokoládéval töltött tojás
Töltött tojás | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk.
2. Kivesszük a sárgáját, egy tálban szétmorzsoljuk, három dkg porcukorral, a kakaóporral, kevés vaníliás cukorral, a lereszelt csokol...
Baconös tekercsek
Baconös tekercsek
Bacon-ös sós sütemény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg melegszik, addig bőven lesz időnk összeállítani a tekercseket. Különösen, ha konyhakész termékeket használunk.
2. A bacont süssük ki egy serpenyőben. Az elő...
Bárány burgonyával agyagedényben
Bárány burgonyával agyagedényben
Párolt bárány | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A báránykarajokat olívaolajban elősütjük, megsózzuk és megborsozzuk.
2. Négy kis tűzálló agyagedényt kevés olívaolajjal kikenünk, minden réteget sóval és borssal ...
további találatok...