Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2716 találat

Marhasült vörösborban
Marhasült vörösborban
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy kis ideig hideg víz alá tartjuk a marhahúst, majd letörölgetjük konyhai papírtörlővel, Egy kistányéron összekeverünk sót és borsot, a keverékkel megszórjuk a húst, és jó alaposan belenyomkodjuk...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Párolt borjúlábszár
Párolt borjúlábszár
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kis ideig hideg víz alá tartjuk a hússzeleteket (amelyeknek velős csont van a közepén), hogy a csontszilánkokat lemossuk, majd megtörölgetjük őket konyhai papírtörlővel.
2. Megtisztítjuk a sárgaré...
Vörösborban párolt marhahús
Vörösborban párolt marhahús
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Rakjuk a húst egy mély tálba, és öntsük rá a vörösbort. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát és a feldarabolt sárgarépát, egy kevés aprított szárzellert, a két babérlevelet és a fekete borsot. Hagyj...
Sült oldalas polentával
Sült oldalas polentával
Sült sertésoldalas | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 5-6 cm széles darabokra vágjuk.
2. A sóval és borssal fűszerezett oldalast süssük vajban (lehetőleg cserépedényben) kb. 30 percig.
3. Öntsük alá a bort, és alacsony hőmérsékleten pároljuk ...
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárányragu | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst feldaraboljuk és a zsiradékon megpirítjuk.
2. Az apróra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot is, és egy csipet cukrot, fah...
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke paradicsomos mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mártáshoz hevítsük fel a sertészsírt vagy az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak. Keverjük hozzá a lisztet. Közep...
Marhapörkölt
Marhapörkölt
Marhapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először meghámozzuk, majd kockára vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
2. Ezután vágjuk össze a húst - ne túl kis darabokra. Közben a "mócsingokat" dobjuk el. Ujjnyi vastag, jó 4 cm-es darabok legye...
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulykamell mártásban | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.
2...
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertésragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sertésszeleteket hosszában elfelezzük, majd keresztben darabokra vágjuk.
2. Megtisztítjuk a póréhagymát: a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levágjuk, a pórét hosszában fölhasítjuk, és folyó...
Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
Fűszeres párolt csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.
3. A lisztet a tejföllel ...
Borjúragu szőlővel
Borjúragu szőlővel
Borjúragu | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hideg vízben leöblítjük a húst, szárazra törölgetjük, falatnyi darabkákra vágjuk, és eltávolítjuk a nagy zsírdarabokat. Egy kevés zsír maradhat rajta. Teljesen ki kell azonban szedni minden inat, e...
Pácolt kacsa aszalt szilvával
Pácolt kacsa aszalt szilvával
Kacsamell aszalt szilvával | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A pác összetevőit összekeverjük egy akkora tálban, amelyben a kacsamell is elfér. (A szilvalé felét félretesszük). A kacsamelleket a pácba tesszük. Lefedjük, és hűtőszekrényben 1 éjszakán át pácolj...
Borjúrolád
Borjúrolád
Töltött borjúcomb szelet | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk a szárított gombát langyos vízbe. A zöldfűszereket mossuk és szárítsuk meg, majd aprítsuk fel őket a leszűrt gombával együtt (a vizet jól nyomkodjuk ki belőle).
2. Adjuk hozzá az előzőleg...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
Mentás bárányburger tzatzikivel
Mentás bárányburger tzatzikivel
Bárányburger | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A húspogácsához forrósítsunk fel egy evőkanál olajat egy kis serpenyőben, közepes lángon. 3-4 perc alatt pirítsuk meg a hagymát, és tegyük félre.
2. Dolgozzuk össze egy tálban a darált húst a ment...
Marengói csirke
Marengói csirke
Csirke Marengó módra, Gombás párolt csirke | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csirkét daraboljuk fel (ha csak combokból készítjük, akkor az alsó és a felső combokat válasszuk el egymástól). A friss gombát tisztítsuk meg, a szárítottat áztassuk vízbe.
2. Másfél evőkanálnyi...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Sült libamájszeletek | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.
2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Só...
további találatok...