Húsételek

Feltételek: húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
magyaros húsételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2717 találat

Rigatoni bárányraguval
Rigatoni bárányraguval
Bárányragu tésztával | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bárányhúst kis kockákra vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat egy fazékban felhevítjük, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük.
2. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk,...
Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Marhasült vörösborban
Marhasült vörösborban
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy kis ideig hideg víz alá tartjuk a marhahúst, majd letörölgetjük konyhai papírtörlővel, Egy kistányéron összekeverünk sót és borsot, a keverékkel megszórjuk a húst, és jó alaposan belenyomkodjuk...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Vörösborban párolt marhahús
Vörösborban párolt marhahús
Vörösboros párolt marhahús | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Rakjuk a húst egy mély tálba, és öntsük rá a vörösbort. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát és a feldarabolt sárgarépát, egy kevés aprított szárzellert, a két babérlevelet és a fekete borsot. Hagyj...
Sült oldalas polentával
Sült oldalas polentával
Sült sertésoldalas | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst 5-6 cm széles darabokra vágjuk.
2. A sóval és borssal fűszerezett oldalast süssük vajban (lehetőleg cserépedényben) kb. 30 percig.
3. Öntsük alá a bort, és alacsony hőmérsékleten pároljuk ...
Párolt borjúlábszár
Párolt borjúlábszár
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kis ideig hideg víz alá tartjuk a hússzeleteket (amelyeknek velős csont van a közepén), hogy a csontszilánkokat lemossuk, majd megtörölgetjük őket konyhai papírtörlővel.
2. Megtisztítjuk a sárgaré...
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke cajun paradicsommártással
Csirke paradicsomos mártásban | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mártáshoz hevítsük fel a sertészsírt vagy az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhulnak. Keverjük hozzá a lisztet. Közep...
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárány
Paradicsomos bárányragu | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst feldaraboljuk és a zsiradékon megpirítjuk.
2. Az apróra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot is, és egy csipet cukrot, fah...
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulyka marsalás tejszínmártással
Pulykamell mártásban | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.
2...
Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
Fűszeres párolt csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.
3. A lisztet a tejföllel ...
Marhapörkölt
Marhapörkölt
Marhapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először meghámozzuk, majd kockára vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
2. Ezután vágjuk össze a húst - ne túl kis darabokra. Közben a "mócsingokat" dobjuk el. Ujjnyi vastag, jó 4 cm-es darabok legye...
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertéshús
Édes-savanyú sertésragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sertésszeleteket hosszában elfelezzük, majd keresztben darabokra vágjuk.
2. Megtisztítjuk a póréhagymát: a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levágjuk, a pórét hosszában fölhasítjuk, és folyó...
Borjúragu szőlővel
Borjúragu szőlővel
Borjúragu | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hideg vízben leöblítjük a húst, szárazra törölgetjük, falatnyi darabkákra vágjuk, és eltávolítjuk a nagy zsírdarabokat. Egy kevés zsír maradhat rajta. Teljesen ki kell azonban szedni minden inat, e...
Pácolt kacsa aszalt szilvával
Pácolt kacsa aszalt szilvával
Kacsamell aszalt szilvával | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A pác összetevőit összekeverjük egy akkora tálban, amelyben a kacsamell is elfér. (A szilvalé felét félretesszük). A kacsamelleket a pácba tesszük. Lefedjük, és hűtőszekrényben 1 éjszakán át pácolj...
Borjúrolád
Borjúrolád
Töltött borjúcomb szelet | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk a szárított gombát langyos vízbe. A zöldfűszereket mossuk és szárítsuk meg, majd aprítsuk fel őket a leszűrt gombával együtt (a vizet jól nyomkodjuk ki belőle).
2. Adjuk hozzá az előzőleg...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
Mentás bárányburger tzatzikivel
Mentás bárányburger tzatzikivel
Bárányburger | 60 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A húspogácsához forrósítsunk fel egy evőkanál olajat egy kis serpenyőben, közepes lángon. 3-4 perc alatt pirítsuk meg a hagymát, és tegyük félre.
2. Dolgozzuk össze egy tálban a darált húst a ment...
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Borjúszelet savanyított zöldséggel
Grillezett borjúbélszín | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zöldségkörethez serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát a sáfránnyal, és 5-7 percig pirítjuk, amíg a hagyma kezd karamellizálódni. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldbabot meg ...
további találatok...