Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1095 találat:

Pásztorsaláta
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát salátástálba tesszük, megsózzuk, majd rászórjuk a nagy kockákra vágott, kemény húsú paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a chilit.
2. Az öntethez az olajat kikeverjük a citromlével, ...
Almasaláta joghurtos öntettel
Almasaláta, Gyümölcsös-zöldséges saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a salátát egy nagy tálba, és adjuk hozzá az almát, a zellert és a diót.
2. Az öntethez keverjük ki a joghurtot a majonézzel és a mustárral. Adjuk hozzá az ecetet, és k...
"Padlizsánkaviár"
Padlizsánkrém | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánokat 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, a húsát finomra felaprítjuk.
2. A felforrósított olajban kissé megpirítjuk a hagymát...
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Waldorf-saláta
Waldorf saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát eltávolítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
2. Egy tálba fektetjük, és citromlevet csepegtetünk rá.
3. A zellergumót meghámozzuk és ugyancsak csíkokra...
Fokhagymás mártogató
Fokhagymás mártogató | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Szedjük gerezdekre a fokhagymát és héjastól tegyük egy sütőtepsibe.
2. Öntsük az olívaolajat a gerezdekre, és egy kanál segítségével forgas...
Krémsajt pesto-val és zöldfűszerekkel
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Simára turmixoljuk a krémsajtot és a kész pestót . Hozzáadjuk az aprított friss metélőhagymát meg a friss koriandert, és jól összeturmixoljuk.
2. A masszát átkanalazzuk egy műanyag fóliával kibé...
Gundel-saláta
Gundelsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, kinyomjuk, elkeverjük a borssal, ecettel. A paradicsomot lehéjazzuk, felszeleteljük, a paprikát kockára vágjuk. A gombafejeket felszeleteljük.
2. A ...
Édeskömény-narancs saláta
Édesköménysaláta, Narancssaláta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot fehér hártyáitól is meghámozzuk, majd a gyümölcshúst kifilézzük, levét felfogjuk. A megtisztított édesköményt és hagymát vékony szeletekre vágjuk, az édeskömény zöld részéből egy kevese...
Fűszeres madársaláta sajttal
Sajtos zöldsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és krumplinyomón áttörjük. A hagymákat megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük. A citromot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
...
Hideg csabai karaj
Töltött karaj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karajt hosszában felszúrjuk; a nyílást fakanálnyéllel kitágítjuk.
2. A csabai kolbászt bezsírozzuk, a nyílásba húzzuk. A húst besózzuk (zsineggel körbehurkoljuk), egy kis tepsibe tesszük.
3. ...
Majonéz
Hagyományos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A tojássárgát egy mély tálban ízesítjük a sóval, rálocsoljuk a citromlevet, majd állandó keverés közben, kezdetben cseppekben, amikor pedig a majonéz álla...
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Uborkás-fokhagymás joghurt
Tzatziki | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A reszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.
2. A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.
3. A mentát, az ...
Juhtúrós körözött paprikába töltve
Körözöttel töltött paprika | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat jól kikeverjük, aztán mehet a paprikába, utána hűtőbe.
Variálható, én pl. kapribogyóval ettem, de snidling sem rontja el.

Diós-szardellás mártás
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szardellafilét vékony hideg vízsugár alatt óvatosan leöblítjük, hogy ne legyen nagyon sós.
3. Alaposan lecsöpögtetjük, és papírtörlővel leszárogatjuk. Villával áttörjük, majd hozzákeverjük a di...
Fokhagymás-citromos krumplisaláta
Hagymás burgonyasaláta | 100 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában, forró, sós vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
2. Egy nagy salátástálban hozzáadjuk a petrezsely...
Carpaccicio balzsamecettel
Carpaccio | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy nagy tálat beecsetelünk a balzsamecettel, arra rendezzük hajszálvékonyan felszeletelt marhahúst úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
2. Kissé megsózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.
...
Padlizsánsaláta kapribogyóval
Padlizsánsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és előmelegített grillsütőbe toljuk, körülbelül 20 centiméterre a hőforrástól.
2. Gyakran megforgatva megsütjük; akkor jó, ha a héja feketére...
további találatok...