Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1088 találat:

Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Gundel-saláta
Gundelsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, kinyomjuk, elkeverjük a borssal, ecettel. A paradicsomot lehéjazzuk, felszeleteljük, a paprikát kockára vágjuk. A gombafejeket felszeleteljük.
2. A ...
Krémsajt pesto-val és zöldfűszerekkel
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Simára turmixoljuk a krémsajtot és a kész pestót . Hozzáadjuk az aprított friss metélőhagymát meg a friss koriandert, és jól összeturmixoljuk.
2. A masszát átkanalazzuk egy műanyag fóliával kibé...
Fokhagymás-citromos krumplisaláta
Hagymás burgonyasaláta | 100 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában, forró, sós vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
2. Egy nagy salátástálban hozzáadjuk a petrezsely...
Kaszinótojás
Töltött tojás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.
2. Sárgájukat kiszedjük, áttörjük, és a vajjal, mustárral, borssal, sóval (utóbbi helyett kevés szardellapasztával) simára keverjük, nyomózsákkal...
Majonéz
Hagyományos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A tojássárgát egy mély tálban ízesítjük a sóval, rálocsoljuk a citromlevet, majd állandó keverés közben, kezdetben cseppekben, amikor pedig a majonéz álla...
Édeskömény-narancs saláta
Édesköménysaláta, Narancssaláta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot fehér hártyáitól is meghámozzuk, majd a gyümölcshúst kifilézzük, levét felfogjuk. A megtisztított édesköményt és hagymát vékony szeletekre vágjuk, az édeskömény zöld részéből egy kevese...
Fűszeres madársaláta sajttal
Sajtos zöldsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és krumplinyomón áttörjük. A hagymákat megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük. A citromot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
...
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Uborkás-fokhagymás joghurt
Tzatziki | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A reszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.
2. A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.
3. A mentát, az ...
Juhtúrós körözött paprikába töltve
Körözöttel töltött paprika | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat jól kikeverjük, aztán mehet a paprikába, utána hűtőbe.
Variálható, én pl. kapribogyóval ettem, de snidling sem rontja el.

Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Padlizsánsaláta kapribogyóval
Padlizsánsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és előmelegített grillsütőbe toljuk, körülbelül 20 centiméterre a hőforrástól.
2. Gyakran megforgatva megsütjük; akkor jó, ha a héja feketére...
Füstölt lazacos rolád
Füstölt lazac avokádóval, Füstölt lazac rolád | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a korianderdresszinget: a hozzávalókat mixerbe tesszük, pépesítjük. Félretesszük.
2. Készítsük elő a lazacbatyukat: a fésűkagyló kemény hártyáját egy kissé törjük fel, sózzuk, borsozz...
Kocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tökéletesen pedikűrözött körmöket a csülökkel együtt (ebből később csülök lesz pékné módra) egy fazékba teszem és felöntöm annyi vízzel, ami jó két-három ujjnyira ellepi.
2. Hozzáadom a megtisz...
Carpaccicio balzsamecettel
Carpaccio | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy nagy tálat beecsetelünk a balzsamecettel, arra rendezzük hajszálvékonyan felszeletelt marhahúst úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
2. Kissé megsózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.
...
Diós-szardellás mártás
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szardellafilét vékony hideg vízsugár alatt óvatosan leöblítjük, hogy ne legyen nagyon sós.
3. Alaposan lecsöpögtetjük, és papírtörlővel leszárogatjuk. Villával áttörjük, majd hozzákeverjük a di...
Főtt marhanyelv
Hideg marhanyelv, Főtt marhanyelv | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A nyelvet többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, folyó vízzel leöblítjük.
2. Bő, hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, vizét leöntjük, és új vízben főzzük puhára (kb. 150 perc, ne főzzük t...
Gyümölcsös zöld saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lecsöpögtetett salátaszívet durvára vágjuk.
2. A grépfrútot meghámozzuk, keserű fehér héját is eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
3. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, fel...
Gyümölcssaláta
Vegyes gyümölcssaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gyümölcsöket (például narancs, alma, körte, banán, gránát-alma, sárgadinnye, stb.)meghámozzuk, feldaraboljuk, és tálba tesszük.
2. A mézet a cukorral a borban feloldjuk, és a gyümölcsre öntjük....
további találatok...