Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1122 találat:

Sült sertéshússaláta koktélparadicsommal
Sertéshússaláta | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez osszuk szét a salátát 4 tányéron. Tegyük rá a hideg karajt és a paradicsomot.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat a mustárral, és sóval, borssal ízesítsük.
3. Locsoljunk az...
Tzatziki
Tzatziki | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A reszelt uborkát szűrőbe tesszük, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.
2. A joghurtot a tálalóedényben simára keverjük, majd beleforgatjuk az uborkát, sózzuk, borsozzuk, és...
Epres-kéksajtos saláta
Gyümölcsös-sajtos zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát és az epret alaposan mossuk meg, a salátát salátacentrifugában szárítsuk, az epreket pedig negyedeljük.
2. A salátát halmozzuk egy nagyobb tálra, majd keverjük bele az epreket és a kéks...
Pácolt lazac
Pácolt lazacfilé | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A konyhakész lazacot (tehát a megtisztított lazactörzset) hosszanti irányban félbevágjuk, és a gerincét eltávolítjuk. A félbevágott lazacokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. A filé egyik felét a ...
Marhahússaláta tökmagolajjal
Marhahússaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hideg, főtt marhahúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A csemegeuborkát nagyon finomra aprítjuk.
2. Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a kapribogyót.
3...
Vegyes babsaláta tonhallal
Zöldséges halsaláta, Babsaláta | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a leöblített és lecsepegtetett vegyes babot, a szintén lecsepegtetett tonhalat, a zellert, az uborkát, a petrezselymet, a vegyes zöldsalátát és a citromlevet. Sóval, borssal ízesítsü...
Heringsaláta
Heringsaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringfiléket kis darabokra, a csemegeuborkát szeletekre vágjuk.
2. A hagymát vékony karikákra vágjuk, az almát negyedeljük, keresztben szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
3. A tejfö...
Tonhalas-olajbogyós tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 105 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Sózzuk be a paradicsomot, tegyük egy edénybe és hagyjuk állni 60 percig.
2. Tegyük a tonhalat egy nagy salátástálba és törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyókat, az új...
Grépfrútos tésztasaláta
Gyümölcsös tésztasaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk félbe a grépfrútot és szedjük ki a húsát. Vágjuk fel apróra. Csomagoljuk az üres héjakat alufóliába és tegyük őket a hűtőbe tálalásig.
2. Keverjük össze a kukoricát, a grépfrútot, az olajat...
Kaliforniai paprikás, padlizsános, cukkinis penne
Zöldséges tésztasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Spárgás-paradicsomos saláta uborkaöntettel
Vegyessaláta uborkás öntettel | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkaöntet készítéséhez tegyük az uborkát és az újhagymát egy edénybe. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 60 percet.
2. Facsarjuk ki az uborkát és a hagymát, öblítsük át hideg vízben, és csöpögtessü...
Francia csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított, nagyobb darabokra vágott (szív nélküli) csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban.
2. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is.
3. Kicsit hűlni h...
Húsos kocsonya
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A leveshúst a hagymával és a fűszerekkel (a só kivételével) 3 liter hideg vízbe tesszük, rövid idő alatt felfőzzük, leszedjük a habját, és kb. 180 percig gyöngyöztetjük (nem forraljuk!).
2. Amiko...
Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. ...
Rákkoktél
Rákkoktél | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ropogós salátaleveleket megmossuk, és jól megszárítjuk. Kettesével kelyhekbe vagy kis tálkákba tesszük.
2. A joghurtot összekeverjük a tejföllel és a citromlével, kicsit megsózzuk és megborsozzu...
Ananászsaláta földimogyoróval és babcsírával
Ananászsaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A falatnyi darabokra vágott ananászt, a babcsírát, a földimogyorót, a sárgarépát, az uborkát és és az újhagymát salátástálba tesszük, és az egészet összerázzuk.
2. A mogyoróvajat a növényi olajjal...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Kalabriai saláta
Paradicsomos burgonyasaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a hagymát egy hideg vizes edénybe, és hagyjuk állni 30 percig.
2. Főzzük meg a héjában hagyott burgonyát sós, forrásban lévő vízben 20 perc alatt. Csöpögtessük le, és ...
további találatok...