Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1161 találat

Vincellér saláta
Vincellér saláta
Szafaládés saláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk kettőbe. A szafaládét és a sajtot daraboljuk fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a hagymát finomra.
2. Készítsük el a vinaigret...
Flinta saláta
Flinta saláta
Zöldséges halsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a salátát. A tölgyleveleket tegyük félre a díszítéshez.
2. Főzzünk 8 perces kemény tojásokat, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk négybe mindegyiket. A paprikát ko...
Szendvics zöldbabbal
Szendvics zöldbabbal
Zöldbabos szendvics | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és fedő nélkül ropogósra főzzük.
2. A negyed citrom levét belekeverjük a majonézbe és megkenjük vele a kenyérszeleteket.
3. Egy-egy kis köteg zöldbabot helyez...
Diós rokfortsaláta
Diós rokfortsaláta
Sajtsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát mossuk meg és csepegtessük le. A diót daráljuk le, a rokfortot morzsoljuk el.
2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet.
3. Az endívialeveleket mossuk meg. A paradicsomokat vágjuk cikkekre...
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykahússaláta | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a babot, az 1 cm-es átlós csíkokra vágott répát, a brokkolit és a borsót (amely mirelit is lehet) enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt. Csöpögtessük le,...
Sajtsaláta
Sajtsaláta
Sajtsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtot vágjuk vékony csíkokra.
2. A tojásokat főzzük keményre, hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk cikkekre.
3. A hagymát vágjuk finomra. A petrezselymet mossuk meg és aprózzuk fel, a paradicsomo...
Crostini csicseriborsókrémmel
Crostini csicseriborsókrémmel
Csicseriborsókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csicseriborsót egy tálban 1 éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
2. Egy kuktafazékba 1.25 dl vizet öntünk, és a csicseriborsót 10 percig főzzük benne. A kuktát óvatosan...
Papajás, avokádós lazacsaláta
Papajás, avokádós lazacsaláta
Lazacsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta elkészítéséhez vágjuk ki a papaja magjait, és őrizzünk meg egy evőkanálnyit az öntethez. Hámozzuk meg a gyümölcsöt, és vágjuk kockákra.
2. Tegyük az avokádót egy lapos tálba, és locsoljuk...
Rizssaláta almával és dióval
Rizssaláta almával és dióval
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta, Gyümölcsös rizssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 15 perc alatt).
2. Öblítsük át folyó, hideg víz alatt, majd csöpögtessük le, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Tegyük a rizst e...
Babsaláta
Babsaláta
Babsaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és 1 ág borsikával bő sós vízben nem túl puhára főzzük.
2. A vörösbabot szitára öntjük, vízzel leöblítjük.
3. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a bo...
Nyári gyümölcsnyárs csokoládészósszal
Nyári gyümölcsnyárs csokoládészósszal
Gyümölcsnyárs | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a darabokra vágott őszibarackot, nektarint és sárgabarackot egy nagy tálba. Szórjuk meg a cukorral, és locsoljuk le a borral.
2. Keverjük jól össze. Hűtsük a hűtőszekrényben 120 percig.
3....
Csípős ananászos salsa
Csípős ananászos salsa
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.
2. Keverjük össze a lime-l...
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 45 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. Előkészítjük az articsókát. Levágjuk a szárát. A külső, kemény leveleket tőből letörjük, amíg a zsenge belső levelek láthatóvá válnak. A hegyes szirmok száraz csúcsát ollóval vagy éles késsel lemet...
Hering paradicsommártásban
Hering paradicsommártásban
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet kifilézzük, felszeteljük, egy tálba tesszük.
2. Az ecetet, az olajat, a paradicsompürét a cukrot, a fehér borsot és a szétnyomott szegfűborsot 4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd a he...
Töltött pimiento
Töltött pimiento
Töltött paprika halas töltelékkel, Töltött paprika sajtos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A paprikákat kiemeljük az üvegből, a bennmaradó olajat félretesszük. Elkészítjük a kiválasztott tölteléket.
2. A fűszeres túrótöltelékhez a túrót a citromlével, a fokhagymával és a friss fűszernöv...
Lazacpástétom
Lazacpástétom
Halpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát és sárgarépát a fehérborral, a kakukkfűvel és babérlevéllel együtt lábasba tesszük, fölengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. 20 percig lassú forralással főzzük.
2. A...
Tölgylevélsaláta bárányszelettel
Tölgylevélsaláta bárányszelettel
Hússaláta bárányhússal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész bárányszeletet a sóval eldörzsölt fokhagymával bekenjük és szurokfűvel fűszerezzük.
2. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a bárányszeletet ízlés szerint közepesen vagy teljesen átsüt...
Paradicsomos bocconcinisaláta
Paradicsomos bocconcinisaláta
Sajtsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A nagyobb, félérett paradicsomot és az apró bocconcini sajtot vastag szeletekre vágjuk.
2. A szeleteket kevés bazsalikomlevéllel tálalótálra rendezzük, és meghintjük az extra szűz olívaolajból és...
Narancssaláta
Narancssaláta
Narancssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot meghámozzuk, éles késsel a fehér hártyáktól is megszabadítjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd minden karikát kettévágunk.
2. A megtisztított lilahagymát vékonyan felszeleteljük.
3. A...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
további találatok...