Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1134 találat:

Csirkés burgonyasaláta
Húsos burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a burgonyát enyhén sós, forrásban lévő vízben 15-20 percig.
2. Keverjük össze a (bőre nélküli) csirkét, a cukkinit, a kakukkfüvet, az újburgonyát, a kaliforniai pa...
Snidlinges túrókrém
Túrókrém | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A túrót kevés puha vajjal összetörjük folyamatosan adagolva, amíg ízlésünk szerinti krém állagot kapunk.
2. Nagy szemű sót, szemes borsot és néhány szem borókabogyót mozsárban összetörünk, majd a ...
Gorgonzolás sajtkrém
Mandulás sajtkrém | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat, a gorgonzolát és a lágy sajtot összekeverjük.
2. A bazsalikomleveleket letépdessük a száráról, megtisztítjuk, összevágjuk és beleforgatjuk a sajtkrémbe.
3. Csak enyhén szórjuk meg sóval ...
Gremolátás mozzarella
Sajtsaláta | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit.
2. A mozzarellákat szeleteljük fel vagy tépkedjük össze (én inkább így szoktam) és locsoljuk rá az öntetet.
Garnélarákos-mangós saláta
Tenger gyümölcsei saláta | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez csöpögtessük le a mangót, és őrizzünk meg 0.6 dl-t a konzervléből. A mangót vágjuk szeletekre.
2. Keverjük össze a mangót a garnélarákkal és az átlósan szeletelt újhagymával....
Garnélarák-saláta pörkölt pekándió öntettel
Tenger gyümölcsei saláta, Ráksaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük az avokádót egy nagy salátástálba. Adjuk hozzá a negyedekbe vágott tojást és a gombát, majd a garnélarákot és az összetépkedett zöldsalátát.
2. A pörkölt pekándió önte...
Ajvár
Padlizsánkrém, Paprikakrém | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütöm, majd egy tálba teszem és néhány percre lefedem frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki és így szépen le tudjam majd húzni a héjá...
Sült sertéshússaláta koktélparadicsommal
Sertéshússaláta | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez osszuk szét a salátát 4 tányéron. Tegyük rá a hideg karajt és a paradicsomot.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat a mustárral, és sóval, borssal ízesítsük.
3. Locsoljunk az...
Csirkés Waldorf-saláta
Waldorf saláta | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkehús készítéséhez öntsük a vizet egy közepes serpenyőbe. Forraljuk fel, tegyük bele a fűszerkeveréket, a sót és bőre nélkül a csirkehúst.
2. Pároljuk puhára 10-15 perc alatt. Majd hagyjuk ...
Román nyers saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes zöldséget és az almát megpucoljuk, meghámozzuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. Hozzátesszük a majonézt , és egységes masszává keverjük. Ízlés szerint sóval, mustárral ízesítj...
Epres-kéksajtos saláta
Gyümölcsös-sajtos zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát és az epret alaposan mossuk meg, a salátát salátacentrifugában szárítsuk, az epreket pedig negyedeljük.
2. A salátát halmozzuk egy nagyobb tálra, majd keverjük bele az epreket és a kéks...
Marhahússaláta tökmagolajjal
Marhahússaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hideg, főtt marhahúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A csemegeuborkát nagyon finomra aprítjuk.
2. Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a kapribogyót.
3...
Pácolt lazac
Pácolt lazacfilé | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A konyhakész lazacot (tehát a megtisztított lazactörzset) hosszanti irányban félbevágjuk, és a gerincét eltávolítjuk. A félbevágott lazacokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. A filé egyik felét a ...
Vegyes babsaláta tonhallal
Zöldséges halsaláta, Babsaláta | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a leöblített és lecsepegtetett vegyes babot, a szintén lecsepegtetett tonhalat, a zellert, az uborkát, a petrezselymet, a vegyes zöldsalátát és a citromlevet. Sóval, borssal ízesítsü...
Tzatziki
Tzatziki | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A reszelt uborkát szűrőbe tesszük, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.
2. A joghurtot a tálalóedényben simára keverjük, majd beleforgatjuk az uborkát, sózzuk, borsozzuk, és...
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Grépfrútos tésztasaláta
Gyümölcsös tésztasaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk félbe a grépfrútot és szedjük ki a húsát. Vágjuk fel apróra. Csomagoljuk az üres héjakat alufóliába és tegyük őket a hűtőbe tálalásig.
2. Keverjük össze a kukoricát, a grépfrútot, az olajat...
Húsos kocsonya
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A leveshúst a hagymával és a fűszerekkel (a só kivételével) 3 liter hideg vízbe tesszük, rövid idő alatt felfőzzük, leszedjük a habját, és kb. 180 percig gyöngyöztetjük (nem forraljuk!).
2. Amiko...
Heringsaláta
Heringsaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringfiléket kis darabokra, a csemegeuborkát szeletekre vágjuk.
2. A hagymát vékony karikákra vágjuk, az almát negyedeljük, keresztben szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
3. A tejfö...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
további találatok...