Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1118 találat:

Tonhalas-olajbogyós tésztasaláta
Halas tésztasaláta | 105 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Sózzuk be a paradicsomot, tegyük egy edénybe és hagyjuk állni 60 percig.
2. Tegyük a tonhalat egy nagy salátástálba és törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyókat, az új...
Vegyes babsaláta tonhallal
Zöldséges halsaláta, Babsaláta | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a leöblített és lecsepegtetett vegyes babot, a szintén lecsepegtetett tonhalat, a zellert, az uborkát, a petrezselymet, a vegyes zöldsalátát és a citromlevet. Sóval, borssal ízesítsü...
Marhahússaláta tökmagolajjal
Marhahússaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hideg, főtt marhahúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A csemegeuborkát nagyon finomra aprítjuk.
2. Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a kapribogyót.
3...
Heringsaláta
Heringsaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringfiléket kis darabokra, a csemegeuborkát szeletekre vágjuk.
2. A hagymát vékony karikákra vágjuk, az almát negyedeljük, keresztben szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
3. A tejfö...
Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. ...
Grépfrútos tésztasaláta
Gyümölcsös tésztasaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk félbe a grépfrútot és szedjük ki a húsát. Vágjuk fel apróra. Csomagoljuk az üres héjakat alufóliába és tegyük őket a hűtőbe tálalásig.
2. Keverjük össze a kukoricát, a grépfrútot, az olajat...
Kaliforniai paprikás, padlizsános, cukkinis penne
Zöldséges tésztasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Spárgás-paradicsomos saláta uborkaöntettel
Vegyessaláta uborkás öntettel | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkaöntet készítéséhez tegyük az uborkát és az újhagymát egy edénybe. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 60 percet.
2. Facsarjuk ki az uborkát és a hagymát, öblítsük át hideg vízben, és csöpögtessü...
Francia csirkemájpástétom
Csirkemájpástétom | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított, nagyobb darabokra vágott (szív nélküli) csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban.
2. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is.
3. Kicsit hűlni h...
Húsos kocsonya
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A leveshúst a hagymával és a fűszerekkel (a só kivételével) 3 liter hideg vízbe tesszük, rövid idő alatt felfőzzük, leszedjük a habját, és kb. 180 percig gyöngyöztetjük (nem forraljuk!).
2. Amiko...
Rákkoktél
Rákkoktél | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ropogós salátaleveleket megmossuk, és jól megszárítjuk. Kettesével kelyhekbe vagy kis tálkákba tesszük.
2. A joghurtot összekeverjük a tejföllel és a citromlével, kicsit megsózzuk és megborsozzu...
Joghurtos csirkesaláta
Joghurtos csirkesaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst bekenem a Tabasco-szósszal (de tetszés szerint ízesíthetjük bármivel) és egy öntöttvas grillserpenyőben zsiradék nélkül megsütöm.
2. A zöldségeket tetszés szerint összeaprítom és egy nagy t...
Kalabriai saláta
Paradicsomos burgonyasaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a hagymát egy hideg vizes edénybe, és hagyjuk állni 30 percig.
2. Főzzük meg a héjában hagyott burgonyát sós, forrásban lévő vízben 20 perc alatt. Csöpögtessük le, és ...
Ananászsaláta földimogyoróval és babcsírával
Ananászsaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A falatnyi darabokra vágott ananászt, a babcsírát, a földimogyorót, a sárgarépát, az uborkát és és az újhagymát salátástálba tesszük, és az egészet összerázzuk.
2. A mogyoróvajat a növényi olajjal...
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Bajor sajtpástétom
Snidlinges sajtkrém, Paprikás sajtkrém | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A metélőhagymát kis hengerekre vágjuk, és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle díszítéshez.
2. A camembert és a brie-t villával szétnyomkodjuk, a limburgit...
Garnélakrém
Rákkrém | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A garnélarákot megmossuk, leitatjuk és feldaraboljuk. Citromlével és Worcester-mártással behintjük.
2. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, és apróra felvagdaljuk. a hagymát megt...
"Padlizsánkaviár"
Padlizsánkrém | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánokat 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, a húsát finomra felaprítjuk.
2. A felforrósított olajban kissé megpirítjuk a hagymát...
további találatok...