Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1101 találat:

Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Pillangótészta-saláta koktélparadicsommal
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta, Halas tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. ...
Garnélakrém
Rákkrém | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A garnélarákot megmossuk, leitatjuk és feldaraboljuk. Citromlével és Worcester-mártással behintjük.
2. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, és apróra felvagdaljuk. a hagymát megt...
Ananászsaláta földimogyoróval és babcsírával
Ananászsaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A falatnyi darabokra vágott ananászt, a babcsírát, a földimogyorót, a sárgarépát, az uborkát és és az újhagymát salátástálba tesszük, és az egészet összerázzuk.
2. A mogyoróvajat a növényi olajjal...
Parasztos pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A májat, a húst és a szalonnát durvára ledaráljuk. A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a babérlevelet, a sót, a borsot és az armagnacot beleöntjük.
2. A hozzávalókat alaposan elkeve...
"Padlizsánkaviár"
Padlizsánkrém | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánokat 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, a húsát finomra felaprítjuk.
2. A felforrósított olajban kissé megpirítjuk a hagymát...
Pestó
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát az olajat és a sót összemixeljük.
2. Belekeverjük a reszelt sajtot.

Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
Pásztorsaláta
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát salátástálba tesszük, megsózzuk, majd rászórjuk a nagy kockákra vágott, kemény húsú paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a chilit.
2. Az öntethez az olajat kikeverjük a citromlével, ...
Csirkés, kéksajtos, diós saláta
Gyümölcsös-zöldséges csirkesaláta | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkehús készítéséhez öntsünk a vizet egy közepes serpenyőbe. Forraljuk fel, tegyük bele a fűszerkeveréket, a sót és a lebőrözött húst.
2. Pároljuk puhára 10-15 perc alatt, majd hagyjuk a főzől...
Édeskömény és narancs balzsamos öntettel
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Zöldséghámozóval szeljünk le a narancs héjából egy széles csíkot, ügyelve arra, hogy a fehér részét ne vágjuk hozzá, majd vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Dobjuk pár percre forró vízbe, majd szárítsuk...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Rózsaszín francia saláta
Franciasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát, sárgarépát, uborkát, almát céklát kis kockákra vágjuk - minél kisebb, annál finomabb lesz. Ez bizony igen időigényes és fárasztó - de a végeredmény garantáltan megéri.
2. Ha a kockázá...
Fűszeres madársaláta sajttal
Sajtos zöldsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és krumplinyomón áttörjük. A hagymákat megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük. A citromot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
...
Almasaláta joghurtos öntettel
Almasaláta, Gyümölcsös-zöldséges saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a salátát egy nagy tálba, és adjuk hozzá az almát, a zellert és a diót.
2. Az öntethez keverjük ki a joghurtot a majonézzel és a mustárral. Adjuk hozzá az ecetet, és k...
Gundel-saláta
Gundelsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, kinyomjuk, elkeverjük a borssal, ecettel. A paradicsomot lehéjazzuk, felszeleteljük, a paprikát kockára vágjuk. A gombafejeket felszeleteljük.
2. A ...
Juhtúrós körözött paprikába töltve
Körözöttel töltött paprika | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat jól kikeverjük, aztán mehet a paprikába, utána hűtőbe.
Variálható, én pl. kapribogyóval ettem, de snidling sem rontja el.

Uborkás-fokhagymás joghurt
Tzatziki | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A reszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.
2. A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.
3. A mentát, az ...
Padlizsánsaláta kapribogyóval
Padlizsánsaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, villával sűrűn megszurkáljuk, és előmelegített grillsütőbe toljuk, körülbelül 20 centiméterre a hőforrástól.
2. Gyakran megforgatva megsütjük; akkor jó, ha a héja feketére...
Édeskömény-narancs saláta
Édesköménysaláta, Narancssaláta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot fehér hártyáitól is meghámozzuk, majd a gyümölcshúst kifilézzük, levét felfogjuk. A megtisztított édesköményt és hagymát vékony szeletekre vágjuk, az édeskömény zöld részéből egy kevese...
további találatok...