Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1112 találat:

Grépfrútos tésztasaláta
Gyümölcsös tésztasaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk félbe a grépfrútot és szedjük ki a húsát. Vágjuk fel apróra. Csomagoljuk az üres héjakat alufóliába és tegyük őket a hűtőbe tálalásig.
2. Keverjük össze a kukoricát, a grépfrútot, az olajat...
Húsos kocsonya
Kocsonya vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A leveshúst a hagymával és a fűszerekkel (a só kivételével) 3 liter hideg vízbe tesszük, rövid idő alatt felfőzzük, leszedjük a habját, és kb. 180 percig gyöngyöztetjük (nem forraljuk!).
2. Amiko...
Joghurtos csirkesaláta
Joghurtos csirkesaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húst bekenem a Tabasco-szósszal (de tetszés szerint ízesíthetjük bármivel) és egy öntöttvas grillserpenyőben zsiradék nélkül megsütöm.
2. A zöldségeket tetszés szerint összeaprítom és egy nagy t...
Diós-mandulás sajtgolyó
Sajtos-gyümölcsös étel, Sajtgolyó | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az ementálit apró kockákra vágjuk.
2. Turmixgépben összedolgozzuk a vajat, a krémsajtot és a rokfortot, hozzáadjuk az ementálikockákat, a konyakot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A masszából...
Bajor sajtpástétom
Snidlinges sajtkrém, Paprikás sajtkrém | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A metélőhagymát kis hengerekre vágjuk, és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle díszítéshez.
2. A camembert és a brie-t villával szétnyomkodjuk, a limburgit...
Fusillisaláta kaliforniai paprikával és rukkolával
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegy...
Garnélakrém
Rákkrém | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A garnélarákot megmossuk, leitatjuk és feldaraboljuk. Citromlével és Worcester-mártással behintjük.
2. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, és apróra felvagdaljuk. a hagymát megt...
Kalabriai saláta
Paradicsomos burgonyasaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a hagymát egy hideg vizes edénybe, és hagyjuk állni 30 percig.
2. Főzzük meg a héjában hagyott burgonyát sós, forrásban lévő vízben 20 perc alatt. Csöpögtessük le, és ...
Ananászsaláta földimogyoróval és babcsírával
Ananászsaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A falatnyi darabokra vágott ananászt, a babcsírát, a földimogyorót, a sárgarépát, az uborkát és és az újhagymát salátástálba tesszük, és az egészet összerázzuk.
2. A mogyoróvajat a növényi olajjal...
Körtés-rokfortos radicchiosaláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez vágjuk a körtét vékony szeletekre, és locsoljuk le a citrom levével, hogy megakadályozzuk a barnulásokat.
2. Tegyük a körtét, a radicchiót, a rokfortot és a diót egy nagy sal...
Sajt-, körte- és kivisaláta
Sajtsaláta, Gyümölcsös-zöldséges saláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a kockákra vágott kivit, körtét és sajtot, a kissé összetépkedett salátaleveleket és a mazsolát egy nagy salátástálba.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat az ecettel ...
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
"Padlizsánkaviár"
Padlizsánkrém | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánokat 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, a húsát finomra felaprítjuk.
2. A felforrósított olajban kissé megpirítjuk a hagymát...
Pestó
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát az olajat és a sót összemixeljük.
2. Belekeverjük a reszelt sajtot.

Pillangótészta-saláta koktélparadicsommal
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta, Halas tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
2. ...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot ad...
Krémsajt pesto-val és zöldfűszerekkel
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Simára turmixoljuk a krémsajtot és a kész pestót . Hozzáadjuk az aprított friss metélőhagymát meg a friss koriandert, és jól összeturmixoljuk.
2. A masszát átkanalazzuk egy műanyag fóliával kibé...
Parasztos pástétom
Húspástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A májat, a húst és a szalonnát durvára ledaráljuk. A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a babérlevelet, a sót, a borsot és az armagnacot beleöntjük.
2. A hozzávalókat alaposan elkeve...
Pásztorsaláta
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát salátástálba tesszük, megsózzuk, majd rászórjuk a nagy kockákra vágott, kemény húsú paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a chilit.
2. Az öntethez az olajat kikeverjük a citromlével, ...
Csirkés, kéksajtos, diós saláta
Gyümölcsös-zöldséges csirkesaláta | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkehús készítéséhez öntsünk a vizet egy közepes serpenyőbe. Forraljuk fel, tegyük bele a fűszerkeveréket, a sót és a lebőrözött húst.
2. Pároljuk puhára 10-15 perc alatt, majd hagyjuk a főzől...
további találatok...