Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1042 találat:

Saláta ínyenceknek
Juhsajtos saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk, mossuk meg a fejes salátát, majd tépkedjük apró darabokra.
2. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk apró kockákra.
3. A paprikát - 1 pirosat, 1 zöldet, 1 sárgát - mossuk, tisztítsuk meg, m...
Tengerészsaláta
Tenger gyümölcsei saláta | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kagylót és a rákot mossuk meg, szárazon tegyük egy tálba a készre főtt tintahallal együtt.
2. A paprikát vágjuk csíkokra.
3. A hagymát is metéljük csíkokra.
4. Szeleteljük fel a gombát, és ...
Erdei gombasaláta
Erdei gombasaláta | 35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sült (esetleg főtt) vadhúst vágjuk apró kockákra.
2. A hagymát szintén vágjuk apró kockákra.
3. Tegyük ugyanezt a sonkával.
4. Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, majd dinszteljük benne ...
Capricciosa saláta
Capricciosa saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1.Tisztítsuk, mossuk meg az endívia és a fejes salátát, utána tépkedjük falatkákra.
2. A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
3. Magvaljuk ki a a fekete olajbogyókat.
4. Mossuk meg a sózott ...
Dinnye pármai sonkával
Prosciutto sárgadinnyével | 15 perc | drága | kezdőknek
1. A dinnyét vágjuk félbe, és egy kanállal kaparjuk ki a magvait.
2. A fél dinnyéket vágjuk négyfelé.
3. A gyümölcs húsát késsel fejtsük le a héjáról, és osszuk el 4 tányérra.
4. A pármai sonkát...
Marinált cukkini
Marinált cukkini | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk meg a cukkinit, mossuk meg, és vágjuk egyformán vékony szeletekre.
2. Locsoljuk meg a citromlével, és hagyjuk állni 10 percig.
3. Forgassuk meg a lisztben, és süssük ki forró olívaol...
Cheddar sajtos cikóriasaláta
Cikóriasaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Az öntet elkészítéséhez tegyünk minden hozzávalót kisebb tálba, és villával vagy habverővel alaposan keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd tegyük félre.
Szedjük le a cikória levele...
Saláta barackból, sonkából és sajtból
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kisebb darabokra tépett salátát, a megtisztított kerti zsázsát, a kimagozott és vékony szeletekre vágott őszibarackot, a héjától megfosztott és vékony hasábokra vágott sajtot és a sonkaszeleteket ke...
Pesztós csirkesaláta
Burgonyás csirkesaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A héjas burgonyát 15 percig főzzük sós vízben. Alaposan szűrjük le, tegyük vissza a lábasba, majd villával nagyjából nyomkodjuk össze. Tegyük a bőre nélküli, falatnyira vágott, főtt csirkedarabokat is...
Abált ponty hidegen
Halkocsonya | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hozzávalókból fűszeres alaplevet készítünk.
2. A pontyfiléket ujjnyi vastagságúra vágjuk és a forrástól számítva 5 percig főzzük.
3. A haldarabokat mélytányérra szedjük, az alaplevet leszűrjü...
Falusi tojás
Főtt tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Keverjük össze a bazsalikomot,petrezselymet, kapribogyót és olívabogyót.
Adjuk hozzá a parmezánt és a zsemlemorzsát.
Fokozatosan keverjük hozzá a bort. Borsozzuk, és apránként keverjük hozzá az ol...
Bolgár saláta
Sopszkasaláta | 75 perc | átlagos ár | kezdőknek
A zöldségeket megmossuk, mindet apró kockára felvágjuk, salátás tálba tesszük, sózzuk, megöntözzük az ecettel és az olajjal. A sózással nagyon vigyázzunk, mert a juhtúró sós. Hűtőszekrényben egy órát ...
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A padlizsánt megmossuk, jól leszárogatjuk és rácson a sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a bőre kissé megpirul, és a közepe teljesen megpuhul. Közben többször megfor...
Három rizs saláta
Zöldséges rizssaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A háromféle rizst sós vízben külön-külön, a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük.
2. A kétféle paprikát 4-4 darabba vágjuk, a sütőben vagy grillben addig sütjük, amíg szépen...
Avokádópástétom
Avokádókrém | 25 perc | drága | kezdőknek
Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kiszedjük a héjából.
Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vagdalt mandulával, a többi hozzávalóval és behűtjük.
Kenyérre kenve k...
Sertéskaraj kolbásszal töltve
Töltött karaj | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
A karajt vásárláskor csontoztassuk ki és kérjük meg a hentest, hogy fúrjon egy lyukat a közepébe. (Magunk is megcsinálhatjuk úgy, hogy nagyon éles kést állandóan forgatva szúrunk a közepébe.) A kolbás...
Ezersziget tésztasaláta
Gombás tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A chilibabot leszűrjük. A sárgarépát, gombát megpucoljuk, és a paradicsommal együtt jól megmossuk.
A gombát, paradicsomot felkockázzuk...
Bakonyi gombasaláta
Tejfölös gombasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát, sóval, törött borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Beletesszük a kimagozott, leforrázott paprikát és a héjátó...
Lazacrózsa kaviárral töltve
Halas szendvics | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
A bagett-szeletek héját levágjuk és a szeleteket gazdagon megvajazzuk.
A megvajazott kenyérszeletekre ráhelyezzük a hámozott és apróra vágott rákot, majd kaprot, majonézt és 1-1 rózsa alakra formá...
Körözöttel töltött paradicsom
Túróval töltött paradicsom | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A paradicsomot megmossuk, alját, tetejét levágva, magját eltávolítva töltésre előkészítjük. A tetejét félretesszük. A paradicsomok belsejét sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük. A juhtúrót a va...
további találatok...