Hidegkonyhai készítmények


jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

1145 találat:

Lazacpástétom
Halpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát és sárgarépát a fehérborral, a kakukkfűvel és babérlevéllel együtt lábasba tesszük, fölengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. 20 percig lassú forralással főzzük.
2. A...
Hering paradicsommártásban
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet kifilézzük, felszeteljük, egy tálba tesszük.
2. Az ecetet, az olajat, a paradicsompürét a cukrot, a fehér borsot és a szétnyomott szegfűborsot 4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd a he...
Töltött tojások heringgel
Töltött tojás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját óvatosan kiemeljük.
2. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tormával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
3. A heringdarabokkal és...
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Epres-kéksajtos saláta
Gyümölcsös-sajtos zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát és az epret alaposan mossuk meg, a salátát salátacentrifugában szárítsuk, az epreket pedig negyedeljük.
2. A salátát halmozzuk egy nagyobb tálra, majd keverjük bele az epreket és a kéks...
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 45 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. Előkészítjük az articsókát. Levágjuk a szárát. A külső, kemény leveleket tőből letörjük, amíg a zsenge belső levelek láthatóvá válnak. A hegyes szirmok száraz csúcsát ollóval vagy éles késsel lemet...
Ráksaláta
Ráksaláta | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A salátaöntethez összekeverjük a majonézt és a tejfölt, beledolgozzuk a citromlevet.
2. Hozzáadjuk a cukrot és a ketchupot, sóval, borssal és a cayenne-borssal fűszerezzük.
3. Végül belekeverjü...
Csípős mustárvaj
Mustáros fűszervaj | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a csípős mustárral tálba töltjük, és elektromos habverővel könnyű, habos krémmé verjük.
2. A fűszerrel kikevert vajat hosszú rúddá formázzuk, ...
Körtesaláta csírával és szezámöntettel
Körtesaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukorborsócsírát megmossuk, lecsepegtetjük. A barnás végeket lecsipkedjük. A metélőhagymát 4 cm-es darabokra, a cukorborsót és a szárzellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A körtét meghámozzuk, ki...
Vízitorma-saláta naranccsal
Vízitorma saláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes zöldséget megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A vízitormát kisebb ágakra szedjük, a vastagabb szárakat eltávolítjuk. A szárzellert vékony, 5 cm hosszú csíkokra szeljük. Az uborkát meghámozz...
Töltött pimiento
Töltött paprika halas töltelékkel, Töltött paprika sajtos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A paprikákat kiemeljük az üvegből, a bennmaradó olajat félretesszük. Elkészítjük a kiválasztott tölteléket.
2. A fűszeres túrótöltelékhez a túrót a citromlével, a fokhagymával és a friss fűszernöv...
Uborkasaláta ricottával
Ricottás uborkasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát vékonyra szeleteljük.
2. Forró, sós vízben 1 percig blansírozzuk.
3. A vermutot, a tárkonyt, a kaprot, a snidlinget, az őrölt borsot, a mus...
Grépfrútos tésztasaláta
Gyümölcsös tésztasaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk félbe a grépfrútot és szedjük ki a húsát. Vágjuk fel apróra. Csomagoljuk az üres héjakat alufóliába és tegyük őket a hűtőbe tálalásig.
2. Keverjük össze a kukoricát, a grépfrútot, az olajat...
Tésztasaláta pulykával
Húsos tésztasaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldborsót felengedjük (ha mirelitet használunk hozzá). A tésztát 2 evőkanál olajjal forrásban lévő sós vízbe tesszük, és a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Aztán leszűrjük, hide...
Friss paradicsomos ízesítő
Paradicsomsaláta | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú paradicsomot és a vöröshagymát apróra vágjuk.
2. Az összevagdalt mentalevéllel és a citromlével összekeverjük, porcukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hűtve tálaljuk.
Ez ...
Gyümölcssaláta
Vegyes gyümölcssaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gyümölcsöket (például narancs, alma, körte, banán, gránát-alma, sárgadinnye, stb.)meghámozzuk, feldaraboljuk, és tálba tesszük.
2. A mézet a cukorral a borban feloldjuk, és a gyümölcsre öntjük....
Fűszeres madársaláta sajttal
Sajtos zöldsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és krumplinyomón áttörjük. A hagymákat megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük. A citromot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
...
Ananászsaláta földimogyoróval és babcsírával
Ananászsaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A falatnyi darabokra vágott ananászt, a babcsírát, a földimogyorót, a sárgarépát, az uborkát és és az újhagymát salátástálba tesszük, és az egészet összerázzuk.
2. A mogyoróvajat a növényi olajjal...
Gremolátás mozzarella
Sajtsaláta | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit.
2. A mozzarellákat szeleteljük fel vagy tépkedjük össze (én inkább így szoktam) és locsoljuk rá az öntetet.
Lóbabsaláta sonkával és mentával
Lóbabsaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
2. Az öntethez az olajat kis tálban kikeverjük az ecettel meg a mustárral, sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt babot salátástálban összekev...
további találatok...