Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1158 találat

Rizssaláta almával és dióval
Rizssaláta almával és dióval
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta, Gyümölcsös rizssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 15 perc alatt).
2. Öblítsük át folyó, hideg víz alatt, majd csöpögtessük le, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Tegyük a rizst e...
Diós rokfortsaláta
Diós rokfortsaláta
Sajtsaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát mossuk meg és csepegtessük le. A diót daráljuk le, a rokfortot morzsoljuk el.
2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet.
3. Az endívialeveleket mossuk meg. A paradicsomokat vágjuk cikkekre...
Sajtsaláta
Sajtsaláta
Sajtsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtot vágjuk vékony csíkokra.
2. A tojásokat főzzük keményre, hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk cikkekre.
3. A hagymát vágjuk finomra. A petrezselymet mossuk meg és aprózzuk fel, a paradicsomo...
Crostini csicseriborsókrémmel
Crostini csicseriborsókrémmel
Csicseriborsókrém | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csicseriborsót egy tálban 1 éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
2. Egy kuktafazékba 1.25 dl vizet öntünk, és a csicseriborsót 10 percig főzzük benne. A kuktát óvatosan...
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykahússaláta | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a babot, az 1 cm-es átlós csíkokra vágott répát, a brokkolit és a borsót (amely mirelit is lehet) enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt. Csöpögtessük le,...
Papajás, avokádós lazacsaláta
Papajás, avokádós lazacsaláta
Lazacsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta elkészítéséhez vágjuk ki a papaja magjait, és őrizzünk meg egy evőkanálnyit az öntethez. Hámozzuk meg a gyümölcsöt, és vágjuk kockákra.
2. Tegyük az avokádót egy lapos tálba, és locsoljuk...
Babsaláta
Babsaláta
Babsaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és 1 ág borsikával bő sós vízben nem túl puhára főzzük.
2. A vörösbabot szitára öntjük, vízzel leöblítjük.
3. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a bo...
Csípős ananászos salsa
Csípős ananászos salsa
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.
2. Keverjük össze a lime-l...
Nyári gyümölcsnyárs csokoládészósszal
Nyári gyümölcsnyárs csokoládészósszal
Gyümölcsnyárs | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a darabokra vágott őszibarackot, nektarint és sárgabarackot egy nagy tálba. Szórjuk meg a cukorral, és locsoljuk le a borral.
2. Keverjük jól össze. Hűtsük a hűtőszekrényben 120 percig.
3....
Hering paradicsommártásban
Hering paradicsommártásban
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet kifilézzük, felszeteljük, egy tálba tesszük.
2. Az ecetet, az olajat, a paradicsompürét a cukrot, a fehér borsot és a szétnyomott szegfűborsot 4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd a he...
Lazacpástétom
Lazacpástétom
Halpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát és sárgarépát a fehérborral, a kakukkfűvel és babérlevéllel együtt lábasba tesszük, fölengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. 20 percig lassú forralással főzzük.
2. A...
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 45 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. Előkészítjük az articsókát. Levágjuk a szárát. A külső, kemény leveleket tőből letörjük, amíg a zsenge belső levelek láthatóvá válnak. A hegyes szirmok száraz csúcsát ollóval vagy éles késsel lemet...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Töltött pimiento
Töltött pimiento
Töltött paprika halas töltelékkel, Töltött paprika sajtos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A paprikákat kiemeljük az üvegből, a bennmaradó olajat félretesszük. Elkészítjük a kiválasztott tölteléket.
2. A fűszeres túrótöltelékhez a túrót a citromlével, a fokhagymával és a friss fűszernöv...
Töltött paprika szicíliai módra
Töltött paprika szicíliai módra
Töltött paprika halas töltelékkel | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy kés hegyével vágjuk ki a paprika szárát, és távolítsuk el a magokat, aztán a paprikát óvatosan vágjuk félbe.
2. A zsemlemorzsát pirítsuk halvány barnára egy serpenyőben, majd fűszerezzük sóval...
Narancssaláta
Narancssaláta
Narancssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot meghámozzuk, éles késsel a fehér hártyáktól is megszabadítjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd minden karikát kettévágunk.
2. A megtisztított lilahagymát vékonyan felszeleteljük.
3. A...
Csípős mustárvaj
Csípős mustárvaj
Mustáros fűszervaj | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a csípős mustárral tálba töltjük, és elektromos habverővel könnyű, habos krémmé verjük.
2. A fűszerrel kikevert vajat hosszú rúddá formázzuk, ...
Tölgylevélsaláta bárányszelettel
Tölgylevélsaláta bárányszelettel
Hússaláta bárányhússal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész bárányszeletet a sóval eldörzsölt fokhagymával bekenjük és szurokfűvel fűszerezzük.
2. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a bárányszeletet ízlés szerint közepesen vagy teljesen átsüt...
Articsókaszív spárgával
Articsókaszív spárgával
Spárgasaláta, Articsóka saláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát meghámozzuk, a fás végét levágjuk, ügyelve, hogy körülbelül egyenlő hosszúságúak legyenek a szárak. Tiszta cérnával lazán összekötözzük a spárgákat. (Ha spárgafőző edényt használunk, erre...
Kaviármártogatós
Kaviármártogatós
Kaviárkrém | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát, a kaviárt, a hagymát, az olajat és a citromlevet robotgéppel simává, pépessé dolgozzuk. Ha a mártogatós túl sűrű lenne, adjunk hozzá még olajat. Sózzuk, borsozzuk.
2. A pépet csészéb...
további találatok...