Hidegkonyhai készítmények


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1148 találat

Csípős ananászos salsa
Csípős ananászos salsa
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.
2. Keverjük össze a lime-l...
Hering paradicsommártásban
Hering paradicsommártásban
Pácolt hering | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A heringet kifilézzük, felszeteljük, egy tálba tesszük.
2. Az ecetet, az olajat, a paradicsompürét a cukrot, a fehér borsot és a szétnyomott szegfűborsot 4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd a he...
Lazacpástétom
Lazacpástétom
Halpástétom | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát és sárgarépát a fehérborral, a kakukkfűvel és babérlevéllel együtt lábasba tesszük, fölengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. 20 percig lassú forralással főzzük.
2. A...
Töltött tojások heringgel
Töltött tojások heringgel
Töltött tojás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját óvatosan kiemeljük.
2. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tormával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
3. A heringdarabokkal és...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Sárgadinnye-saláta chorizóval és articsókával
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 45 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. Előkészítjük az articsókát. Levágjuk a szárát. A külső, kemény leveleket tőből letörjük, amíg a zsenge belső levelek láthatóvá válnak. A hegyes szirmok száraz csúcsát ollóval vagy éles késsel lemet...
Csípős mustárvaj
Csípős mustárvaj
Mustáros fűszervaj | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a csípős mustárral tálba töltjük, és elektromos habverővel könnyű, habos krémmé verjük.
2. A fűszerrel kikevert vajat hosszú rúddá formázzuk, ...
Töltött pimiento
Töltött pimiento
Töltött paprika halas töltelékkel, Töltött paprika sajtos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A paprikákat kiemeljük az üvegből, a bennmaradó olajat félretesszük. Elkészítjük a kiválasztott tölteléket.
2. A fűszeres túrótöltelékhez a túrót a citromlével, a fokhagymával és a friss fűszernöv...
Epres-kéksajtos saláta
Epres-kéksajtos saláta
Gyümölcsös-sajtos zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát és az epret alaposan mossuk meg, a salátát salátacentrifugában szárítsuk, az epreket pedig negyedeljük.
2. A salátát halmozzuk egy nagyobb tálra, majd keverjük bele az epreket és a kéks...
Uborkasaláta ricottával
Uborkasaláta ricottával
Ricottás uborkasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát vékonyra szeleteljük.
2. Forró, sós vízben 1 percig blansírozzuk.
3. A vermutot, a tárkonyt, a kaprot, a snidlinget, az őrölt borsot, a mus...
Friss paradicsomos ízesítő
Friss paradicsomos ízesítő
Paradicsomsaláta | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú paradicsomot és a vöröshagymát apróra vágjuk.
2. Az összevagdalt mentalevéllel és a citromlével összekeverjük, porcukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hűtve tálaljuk.
Ez ...
Vízitorma-saláta naranccsal
Vízitorma-saláta naranccsal
Vízitorma saláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes zöldséget megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A vízitormát kisebb ágakra szedjük, a vastagabb szárakat eltávolítjuk. A szárzellert vékony, 5 cm hosszú csíkokra szeljük. Az uborkát meghámozz...
Friss paradicsomos ízesítő
Friss paradicsomos ízesítő
40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összekeverjük a kockára vágott paradicsomot, a vékonyra szelt újhagymát, a finomra aprított friss korianderlevelet, a vékonyra szeletelt zöld chilit, a citromlét és a puha barna cukrot.
2. Sózzuk,...
Articsókaszív spárgával
Articsókaszív spárgával
Spárgasaláta, Articsóka saláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát meghámozzuk, a fás végét levágjuk, ügyelve, hogy körülbelül egyenlő hosszúságúak legyenek a szárak. Tiszta cérnával lazán összekötözzük a spárgákat. (Ha spárgafőző edényt használunk, erre...
Körtesaláta csírával és szezámöntettel
Körtesaláta csírával és szezámöntettel
Körtesaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukorborsócsírát megmossuk, lecsepegtetjük. A barnás végeket lecsipkedjük. A metélőhagymát 4 cm-es darabokra, a cukorborsót és a szárzellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A körtét meghámozzuk, ki...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg az uborkát. Hosszában vágjuk félbe, és kanállal kaparjuk ki a magukat. Reszeljük durvára.
2. Tegyük az uborkát szűrőben egy tál fölé, hintsünk rá sót, és hagyjuk állni 20 percig.
3...
Narancssaláta articsókával
Narancssaláta articsókával
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az articsókákat megtisztítjuk, a levelek felső harmadát levágjuk. A fás, külső leveleket eltávolítjuk. Félbevágjuk, az elhalt leveleket kivágjuk. Az ép részt vékony gerezdekre szeleteljük.
2. Sal...
Lóbabsaláta köményes dresszinggel
Lóbabsaláta köményes dresszinggel
Lóbabsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot forró, sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, kissé kihűtjük.
2. A babot és a hagymát salátástálba rakjuk, jól összekeverjük.
3. Az öntet hozzávalóit összek...
Alma-, málnasaláta dióval
Alma-, málnasaláta dióval
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almaszeleteket a tálalóedény szélére rakjuk. Meghintjük a citromlé felével.
2. A mosott, szárított salátaleveleket durvára vágjuk, a tál közepére halmozzuk.
3. A diót, a parmezánt és a málná...
Narancssaláta
Narancssaláta
Narancssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancsot meghámozzuk, éles késsel a fehér hártyáktól is megszabadítjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd minden karikát kettévágunk.
2. A megtisztított lilahagymát vékonyan felszeleteljük.
3. A...
további találatok...