Halételek

Feltételek: halételek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek halételei
magyaros halételek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1582 találat

Borsos makréla
Borsos makréla
Sült makréla | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyő...
Tapenade fekete olajbogyóból
Tapenade fekete olajbogyóból
Olajbogyókrém, Zöldségpástétom | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.
2. Adju...
Füstölt lazacos harapnivaló
Füstölt lazacos harapnivaló
Hallal töltött sült tészta | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Serpenyőbe tesszük a kis burgonyakockákat a tejszínnel, felforraljuk, és óvatosan kevergetve 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a füstölt lazacot, összefőzzük, fűszerezzük.
2. A feleng...
Flinta saláta
Flinta saláta
Zöldséges halsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a salátát. A tölgyleveleket tegyük félre a díszítéshez.
2. Főzzünk 8 perces kemény tojásokat, majd hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk négybe mindegyiket. A paprikát ko...
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Párolt lepényhal mártásban | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A mogyoróhagymát nagyon finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Kókuszos halcurry
Kókuszos halcurry
Halcurry | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Éles késsel nagyobb kockákra vágjuk.
2. Az olajat wokban megforrósítjuk.
3. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk (1....
Bundás mozzarella szardellával
Bundás mozzarella szardellával
Sajtos melegszendvics, Halas melegszendvics | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a kenyérszeleteket héját, és mártsuk őket a tejbe.
2. Két szelet kenyér közé tegyünk két szelet mozzarellát és két olajban eltett szardellafilét.
3. Nyomjuk össze őket úgy, ahogy a szen...
Papajás, avokádós lazacsaláta
Papajás, avokádós lazacsaláta
Lazacsaláta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta elkészítéséhez vágjuk ki a papaja magjait, és őrizzünk meg egy evőkanálnyit az öntethez. Hámozzuk meg a gyümölcsöt, és vágjuk kockákra.
2. Tegyük az avokádót egy lapos tálba, és locsoljuk...
Lazacos-lencsés saláta
Lazacos-lencsés saláta
Lazacsaláta | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az öntethez keverjük ki a majonézt a zöldségalaplével , a magos mustárral és az ecettel. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg fel nem használjuk.
2. A saláta készítéséhez tegyük a salátát, a lencséket, ...
Tokhalsaslik
Tokhalsaslik
Roston sült hal | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat 4-5 dekás darabokra vágjuk, sózzuk, borsoz­zuk, bedörzsöljük a tejszínnel.
2. Acélnyársra húzzuk a haldarabokat, és nyílt lángon 7-10 percig grillez­zük, közben egyszer megfordítjuk.
3. ...
Articsóka Cavour-módra
Articsóka Cavour-módra
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk meg az articsókákat (kicsik és puhák a legjobbak ehhez az ételhez), majd sós-citromos vízben főzzük mg 7-8 perc alatt.
2. Csepegtessük le, locsoljuk meg olvasztott vajjal, és forgassuk...
Pisztrángfilé piemonti módra
Pisztrángfilé piemonti módra
Zöldséges főzött pisztráng | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1- Aprítsuk fel a zellerszárat, a hagymát, a zsályát, a rozmaringot és a fokhagymát.
2. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és tegyük bele a felaprított zöldségeket és zöldfűszereket, majd óvatosan ...
Szent Péter hala fűszerkrémmel marokkói módra
Szent Péter hala fűszerkrémmel marokkói módra
Sült Szent Péter hala | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A chermoula elkészítése során a fokhagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk, a citromhéjat és a fűszernövényeket szintén. A többi fűszerrel, 4 evőkanálnyi olívaolajjal, a citromlével, 1 szűk teáska...
Gőzölt fűrészes sügér
Gőzölt fűrészes sügér
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket egy tálban durva sóval megszórva 180 percig állni hagyjuk. Utána serpenyőbe tesszük, vízzel leöntjük, és felforraljuk, közben a habot lemerjük róla.
2. A hagymát, a fokhagymát és ...
Vörös márna paradicsommártásban
Vörös márna paradicsommártásban
Sült tengeri márna | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A belsejét sóval bedörzsöljük. Egy kis lisztet sóval és borssal elkeverünk, és a halat megforgatjuk benne. Az olívaolaj felét serpenyőb...
Párolt csuka tormával
Párolt csuka tormával
Csuka tormamártással | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lebőrözött csukafilét megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk. A tormát 2 evőkanál forró vajon kissé megpirítjuk.
2. Kivajazott párolóedénybe óvatosan egymás mellé fektetjük a haldarabokat, lef...
Loire-i alóza sóskával
Loire-i alóza sóskával
Sült alóza sóskamártással | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A konyhakész halat a sütőben megsütjük, minden 50 deka halra 15 percet számítva.
2. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, felaprítju...
"Pavíai katonák" szárított tőkehal
Tőkehal bundában | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított tőkehalat feldaraboljuk, és 24 órára vízbe áztatjuk, közben legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. A halat jól lecsepegtetjük, és egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.
2. A paprikábó...
Párolt pérhal török módra
Párolt pérhal török módra
Zöldséges párolt pérhal | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A (fej és uszony nélküli) halakat keresztben 3-4 centi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és vékonyra felszeleteljük. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk és felko...
további találatok...