Gyümölcsös ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
gyümölcsös ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

4040 találat

Bourdalou torta
Bourdalou torta
Körtetorta | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az összetevők összekeverésével készítsük el a cukrászkrémet és a mandulakrémet, és keverjük össze a kétféle krémet.
2. Béleljünk ki egy kerek formát az omlós tésztával . Böködjük meg az alsó lapo...
Vajas narancskrém
Vajas narancskrém
Narancskrém | 45 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A narancs ledörzsölt (viaszréteg nélküli) héját tegyük nyeles lábasba a frissen facsart citromlével együtt, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a porcukrot és a vajat, majd kis lángon kevergessük ad...
Garnélás-mangós saláta
Garnélás-mangós saláta
Tenger gyümölcsei saláta, Ráksaláta | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez (ha konzervet használunk) csöpögtessük le a mangót, és őrizzünk meg 0.6 dl-t a konzervléből. A mangót vágjuk szeletekre.
2. Keverjük össze a mangót a főtt garnélákkal és az á...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Füge mézes szirupban
Füge mézes szirupban
Mézes fügekompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mézet, és a citrom héjából körben lehámozott. 2 db 1-1 cm széles csíkot, a citrom levét 5 dl vizzel egy nyeles lábasban, alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a méz f...
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Vegyessaláta ecetes-olajos öntettel | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát és az endíviát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk laskára, néhány levelet tartsunk meg a díszítéshez. Vágjuk fel a laskagombát csíkokra.
2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet az ös...
Kivis spagetti
Kivis spagetti
Kivis spagetti | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Míg a tészta fő, hámozzuk meg a kivit, és 3 darabot vagdaljunk fel apróra. A maradékot törjük össze egy villával.
3. M...
Cranberry Margarita koktél
Cranberry Margarita koktél
Tequilával készült koktél, Áfonyás koktél | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tequilát, a Grand Marnier likőrt, a tőzegáfonyalét, a tőzegáfonyákat, a cukrot, a zöldcitromlét, valamint a zúzott jeget turmixgépbe.
2. Keverjük pár másodpercig úgy, hogy még kásás marad...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Szederszirup
Szederszirup
Szederszörp | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt ...
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Pesztós szélesmetélt | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mandulát, fokhagymát, bazsalikomot, az összevágott paradicsomot és chilipaprikát, olajjal és sóval robotgépben pépesítjük, majd tálalótálra kanalazzuk.
2. A tésztát forró, sós vízben roppanósra ...
Rák kókuszbundában
Rák kókuszbundában
Bundázott sült rák | 35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tálban összekeverjük a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, a zöldcitrom reszelt héjával, sóval és kínai ötfűszerkeverékkel (1. kép).
2. A tojásfehérjét másik tálban enyhén felverjük (2. kép).
3. ...
Osztrák szőlős rétes
Osztrák szőlős rétes
Szőlős rétes | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Három dkg vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. A mogyorót és a cukrot robotgépbe tesszük és finomra őröljük. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük...
Sült mazsolás póréhagyma
Sült mazsolás póréhagyma
Sült póréhagyma | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréhagymának levágjuk a gyökeres végét és a zöld részéből mindent, ami fonnyadtnak látszik. A maradékot hosszában felhasítjuk, és folyóvíz alatt jól megmossuk, belül a levelek között is, végül 8...
Csőben sült gyümölcssaláta
Csőben sült gyümölcssaláta
Sült vegyes gyümölcs | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gyümölcsöket (bármi lehet a maradék gyümölcsös kosárból vagy minden, ami ránk mosolyog a gyümölcsös pultról - lehetőleg tarkán, vegyesen, de citrusfélék nélkül) fajtájuk szerint meghámozzuk vagy ...
Narancs vörösborban
Narancs vörösborban
Narancssaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a bort, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikákat egy edényben, és forraljuk fel. Kevergessük, hogy a a cukor elolvadjon, majd alacsony tűzön pároljuk 3 perci...
Gyümölcskocsonya
Gyümölcskocsonya
Vegyes gyümölcs zselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk a ribizlit, a szemeket leszedjük a szárakról. A meggyet is megmossuk, kimagozzuk. A málnát inkább ne mossuk meg, hanem csak válogassuk ki a már nem friss és nem szép szemeket. Az epret me...
Sárgabarackos szelet
Sárgabarackos szelet
Aszaltgyümölcsös pite | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy 24 cm x 24 cm-es, négyzet alakú sütőformát vékonyan kikenünk margarinnal. A tésztához a lisztet és a finomra őrölt csonthéjasokat nagy tálba tesszük. A margarint kézzel beledörzsöljük a keverék...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
további találatok...