Gyümölcsös ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
gyümölcsös ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

4049 találat

Datolyás-sárgabarackos rácsos
Datolyás-sárgabarackos rácsos
Aszaltgyümölcsös pite | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet és a darált csonthéjasokat tálba tesszük. A margarint kézzel beledörzsöljük, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát m...
Görög húsvéti kalács
Görög húsvéti kalács
Mandulás kalács | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3-4 evőkanál liszttel elkeverjük és meleg helyen 10-12 óra hosszat pihentetjük.
2. Ekkor összegyúrjuk a liszttel.
3. Fazékban összekeverjük a...
Borított ananásztorta
Borított ananásztorta
Ananásztorta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az ananászlét és a kukoricalisztet elkeverjük a cukorral, a margarinnal és a vízzel. Egy fazékban alacsony hőfokon kevergetve melegítjük, hogy a cukor elo...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Kuglóf
Kuglóf
Mazsolás kuglóf | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rumba áztatott mazsolát egy éjszakára félretesszük. Az élesztőt, a lisztet robotgépbe rakjuk. A tojásokat a tejjel kissé felverjük, és óvatosan a lisztes keverékhez adjuk. Alacsony fordulatszámon...
Ananászos curry kókusszal
Ananászos curry kókusszal
Ananászcurry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fűszeres krémhez a chilit, a koriandermagot, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a kurkumát és a gyömbért mozsárban összetörjük.
2. A curryhez az olajat egy wokban vagy serpenyőben felmelegítjük, ho...
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nádcukrot szórjuk 2 műanyag erjesztőhordóba vagy 2 nagyobb vödörbe, és öntsük hozzá a forralt vizet. Fedjük le, majd hagyjuk kihűlni.
2. Finoman rázogassuk meg a virágfejeket, hogy ne maradjanak...
Almás béles
Almás béles
Almás pite | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Gyúrjunk lágy tésztát: a búzaliszthez adjuk hozzá a sót, az olajat, a citromhéjat, és hogy könnyebb legyen összedolgozni, egy kis vizet is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd hagyjuk 60 percig pi...
Garnélás-mangós saláta
Garnélás-mangós saláta
Tenger gyümölcsei saláta, Ráksaláta | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez (ha konzervet használunk) csöpögtessük le a mangót, és őrizzünk meg 0.6 dl-t a konzervléből. A mangót vágjuk szeletekre.
2. Keverjük össze a mangót a főtt garnélákkal és az á...
Bourdalou torta
Bourdalou torta
Körtetorta | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az összetevők összekeverésével készítsük el a cukrászkrémet és a mandulakrémet, és keverjük össze a kétféle krémet.
2. Béleljünk ki egy kerek formát az omlós tésztával . Böködjük meg az alsó lapo...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Füge mézes szirupban
Füge mézes szirupban
Mézes fügekompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mézet, és a citrom héjából körben lehámozott. 2 db 1-1 cm széles csíkot, a citrom levét 5 dl vizzel egy nyeles lábasban, alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a méz f...
Vajas narancskrém
Vajas narancskrém
Narancskrém | 45 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A narancs ledörzsölt (viaszréteg nélküli) héját tegyük nyeles lábasba a frissen facsart citromlével együtt, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a porcukrot és a vajat, majd kis lángon kevergessük ad...
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Vegyessaláta ecetes-olajos öntettel | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát és az endíviát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk laskára, néhány levelet tartsunk meg a díszítéshez. Vágjuk fel a laskagombát csíkokra.
2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet az ös...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Cranberry Margarita koktél
Cranberry Margarita koktél
Tequilával készült koktél, Áfonyás koktél | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tequilát, a Grand Marnier likőrt, a tőzegáfonyalét, a tőzegáfonyákat, a cukrot, a zöldcitromlét, valamint a zúzott jeget turmixgépbe.
2. Keverjük pár másodpercig úgy, hogy még kásás marad...
Szederszirup
Szederszirup
Szederszörp | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt ...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Pesztós szélesmetélt | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mandulát, fokhagymát, bazsalikomot, az összevágott paradicsomot és chilipaprikát, olajjal és sóval robotgépben pépesítjük, majd tálalótálra kanalazzuk.
2. A tésztát forró, sós vízben roppanósra ...
Osztrák szőlős rétes
Osztrák szőlős rétes
Szőlős rétes | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Három dkg vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. A mogyorót és a cukrot robotgépbe tesszük és finomra őröljük. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük...
további találatok...