Fűszeres ételek

Feltételek: fűszeres étel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
fűszeres ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2764 találat

Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Vegetáriánus chili joghurttal
Vegetáriánus chili joghurttal
Zöldséges-babos egytál | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot, és 2 perc alatt illatosra pirítjuk. Belekeverjük a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a currykrémet, é...
Napraforgómagos sárgarépatorta narancskrémmel
Napraforgómagos sárgarépatorta narancskrémmel
Répatorta | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a...
Tapenade fekete olajbogyóból
Tapenade fekete olajbogyóból
Olajbogyókrém, Zöldségpástétom | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépbe, pulzáló üzemmódban dolgozzuk össze darabosra az olajbogyót, a petrezselymet, a fokhagymát, a durvára darabolt szardellafiléket és a leöblített kapribogyót.
2. Adju...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Borsos makréla
Borsos makréla
Sült makréla | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyő...
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Rákropogós, Vegyes zöldséges rákragu | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott gyömbért nagyon vékony csíkokra vágjuk (1. kép). Egy wokban 3 cm-nyi olajat forrósítunk.
2. Beletesszük a gyömbércsíkokat és kb. 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljü...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Sajtos-borsos spagetti
Sajtos-borsos spagetti
Sajtos spagetti | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a tésztát forró, sós vízben.
2. Ha félkemény, szűrjük le.
3. Az olívaolajat keverjük össze a reszelt sajttal, a mozsárban durvára tört borssal és egy merőkanálnyival a tészta főzővízé...
Vékony spagetti zöldfűszerekkel
Vékony spagetti zöldfűszerekkel
Zöldfűszeres spagetti | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát és a fokhagymát aranyszínűre 3-4...
Körözött
Körözött
Körözött | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A túrót törjük át, és keverjük össze az összes többi hozzávalóval, a massza világos rózsaszínű és teljesen csomómentes legyen.
2. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe. Friss, ropogós héjú kenyérs...
Tojásrántotta mexikói módra
Tojásrántotta mexikói módra
Babos rántotta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben.
2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a chilit, a hagymát, a korianderzöldet, és a sót.
3. A tojásos keveréket a serpenyőben öntjük, majd amikor szilárdul...
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Tagliolini mandulával és bazsalikompestóval
Pesztós szélesmetélt | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mandulát, fokhagymát, bazsalikomot, az összevágott paradicsomot és chilipaprikát, olajjal és sóval robotgépben pépesítjük, majd tálalótálra kanalazzuk.
2. A tésztát forró, sós vízben roppanósra ...
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Párolt lepényhal mártásban | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halszeleteket meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A mogyoróhagymát nagyon finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a...
Rusztikus pirítós rozmaringgal
Rusztikus pirítós rozmaringgal
Sajtos melegszendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kis serpenyőben hevítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a mozzarellát.
2. Enyhén pirítsuk meg a kenyérszeletet (a legjobb ha házilag sültet vagy teljes kiőrlésű lisztből készítettet használun...
Narancsos madeleine
Narancsos madeleine
Narancsos aprósütemény | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két 12 darabos madeleine-formát.
2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kardamomot és a sót tálba szitáljuk.
3. A tojást is a tálba ütjük, hoz...
Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
Fűszeres párolt csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darabolt csirkét, kevés vízzel felöntjük s puhára főzzük.
3. A lisztet a tejföllel ...
Fűszeres farfalle joghurttal avokádóval
Fűszeres farfalle joghurttal avokádóval
Avokádós pillangótészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg elpárolog.
2. A tésztát forró, sós vízben al dente (fogkeményr...
Meleg káposztasaláta
Meleg káposztasaláta
Meleg káposztasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát a torzsája nélkül káposztagyalun legyaluljuk vagy éles késsel szálasra vágjuk és egy tálba tesszük.
2. Vizet vagy a levest felforraljuk, a káposztára locsoljuk és kb. 20 percig állni...
Liguriai zöldfűszeres focaccia
Liguriai zöldfűszeres focaccia
Fűszeres focaccia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Dolgozzuk össze a langyos vízben felfuttatott élesztőt, az olajat és a felaprított zöldfűszereket a liszttel. A finom szemcséjű sót csak később adjuk hozzá, hogy az élesztőt ne tegye tönkre.
2. Ko...
további találatok...