Főzelékek

Feltételek: főzelék

Szűrők megjelenítése ▾

98 találat

Kapros vajbabfőzelék
Kapros vajbabfőzelék
Zöldbabfőzelék | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaprot, megpárolom.
2. Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejföl...
Kagylótészta diómártással
Kagylótészta diómártással
Kagylótészta diómártással | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A diót durvára daráljuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a diót hirtelen megpirítjuk benne, majd a tejszínnel felöntjük.
2. A majoránnát beleszórjuk. A mártást addig forraljuk, míg kb. egyh...
Paradicsomos káposztafőzelék
Paradicsomos káposztafőzelék
Paradicsomos káposzta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított káposztát vékonyra gyalulom, a hagymát szintén. Megsózom, borsozom, rászórom a köménymagot. Annyi vizet öntök rá amennyi éppen csak ellepi és puhára főzöm.
2. Közben a paradicsomo...
Sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsó főzelék | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A borsót a megtisztított, egészben hagyott hagymával együtt hideg vízben feltesszük főni. (Nagy lábast használunk, mert fövés közben a borsó pöfög.)
2. Lefedve, gyakran kevergetve, lassan főzzük,...
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék
Burgonyafőzelék tejfölösen | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Önts a krumplira annyi vizet, hogy ellepje, add hozzá a sót, a majoránnát és a babérlevelet, és főzd puhára. Majd vedd ki belőle a babérlevelet és dobd el.
2. Készíts vékony rántást pirospaprika n...
Szerb zöldbabfőzelék
Szerb zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.
2. Rádobjuk a zöldbabot és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefe...
Tökfőzelék
Tökfőzelék
Tökfőzelék | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajon (zsíron) átforgatom a meghámozott, kimagozott majd legyalult tököt, sózom és szükség szerint (ha már kicsit öregebb a tök) egy pici vizet öntök alá.
2. Fedő alatt puhára párolom. A tejs...
Pappardelle kacsaraguval
Pappardelle kacsaraguval
Húsos pappardelle | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött, és süssük benne a hagymát, a babérlevelet, a zsályát, a répát, a petrezselymet, a zellerlevelet és a sonkát 15 percig.
2. Adjuk hozzá...
Dhal
Dhal
Lencsefőzelék | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy közepes méretű lábosba tesszük a lencsét és a vizet, és felforraljuk. Csökkentjük a hőfokot, hozzáadjuk a gyömbért és a kurkumát, és lefedve, lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük, míg a lencse megp...
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Néhány órára beáztatjuk a lencsét. A főzés kezdetekor a hagymát lehéjazzuk.
2. A lencsét a babérlevéllel és a hagymával együtt annyi hideg vízben kezdjük főzni, amennyi éppen ellepi, ha szükséges...
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposztafőzelék | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát és az apró kockákra vágott krumplit tedd oda főni annyi vízzel, hogy a víz a szilárd anyagokat ellepje. Főzd puhára. Ha soknak találod a vizet, vegyél ki bel...
Babpüré
Babpüré
Szárazbab főzelék | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot főzésre úgy készítjük elő, mint a bableveshez .
2. A megtisztított vöröshagymával és babérlevéllel együtt annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. Ha a víz túlságosan ham...
Srí Lanka-i lencse
Srí Lanka-i lencse
Lencsefőzelék | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a hagymát, és közepes hőfokon pirítjuk 10 percig, vagy míg a hagyma mély aranybarna lesz. A hagyma felét kivesszük, és félretesszük...
Erdő-mező tésztája
Erdő-mező tésztája
Tortellini mártással | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. A vadon termő növényeket megtisztítjuk, megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 5 percig főzzü...
Karalábéfőzelék
Karalábéfőzelék
Karalábéfőzelék | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A forró vajban, a cukrot és a sót hozzáadva, saját levében pároljuk-pirítjuk a karalábét.
2. Amikor zsírjára sült és kezd színesedni, megszórjuk liszttel, borssal és a fűszerpaprikával. Egy perci...
Finom cukkinifőzelék
Finom cukkinifőzelék
Cukkinifőzelék | 30 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk meg a cukkinit, és vágjuk egyforma vékony szeletekre.
2. A zsiradékot olvasszuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra metélt hagymát, meg a fokhagymát.
3. Tegyük ...
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék | 40 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A zöldbab végeit kicsippentjük, az esetleges szálkákat lehúzzuk, a babot 2 centiméteres darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, megfőzzük.
2. A hagymát és a petrezselymet fin...
Babfőzelék
Babfőzelék
Szárazbab főzelék | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot főzésre úgy készítjük elő, mint a bableveshez .
2. A megtisztított vöröshagymával és babérlevéllel együtt annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. Ha a víz túlságosan ham...
Sárgarépafőzelék
Sárgarépafőzelék
Sárgarépafőzelék | 30 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk; a petrezselyem zöldet finomra aprítjuk.
2. A zsírt megmelegítjük, beleforgatjuk a répát, ízesítjük a cukorral, megsózzuk, és szükség szerint kevés csontlev...
Tökfőzelék
Tökfőzelék
Tökfőzelék | 40 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tököt besózzuk, 10-20 percig állni hagyjuk, (a zöldes színű zsenge töknek rövidebb ideig kell állnia, mint az idősebb, sárgásnak), majd két tenyerünk között kinyomjuk belőle a levet.
2. A hagymá...
további találatok...