Befőzés, tartósítás


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összertevő kizárása
tartósított zöldségek
tartósított gyümölcsök
egyéb élelmiszerek
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
főbb eljárások

Szűrők megjelenítése ▾

367 találat

Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Füge mézes szirupban
Füge mézes szirupban
Mézes fügekompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mézet, és a citrom héjából körben lehámozott. 2 db 1-1 cm széles csíkot, a citrom levét 5 dl vizzel egy nyeles lábasban, alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a méz f...
Szederszirup
Szederszirup
Szederszörp | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt ...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
Sütőben szárított paradicsom
Sütőben szárított paradicsom
Szárított paradicsom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vizsgáljuk át a paradicsomot, és távolítsunk el minden hibás részt. Éles késsel vágjuk félbe (a hosszúkás alakúakat hosszában), majd ejtsünk kereszt alakú bemetszéseket mindegyik félbe, és nyomjuk ...
Nektarinrelish
Nektarinrelish
Nektarinrelish | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a chilit, a rozmaringot és a babérlevelet. Gyakran megkeverve főzzük körülbelül 15 percig, amíg a hagyma megpuhul.
2. Adjuk hozzá a...
Klasszikus paradicsom-chutney
Klasszikus paradicsom-chutney
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk össze a paradicsomot, és tegyük egy befőzőfazékba. Tegyük hozzá a mazsolát, a hagymát és a porcukrot.
2. Öntsük bele az ecetet és forraljuk fel a keveréket. Fedetlenül főzzük 120 percig, a...
Pirospaprika-befőtt
Pirospaprika-befőtt
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikán kívül mindent tegyünk egy nagy fazékba, és forraljuk fel.
2. A paprikát tisztítsuk meg, vegyük ki a magjait, és vágjuk négy vagy hat részre.
3. Dobjuk az egészet a forrásban lévő lébe....
Málnadzsem
Málnadzsem
Málnalekvár | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Néhány kistányért tegyünk a hűtőbe, később szükségünk lesz rá. A gyümölcsöt tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet és csurgassuk bele a fél citrom levét, hogy ...
Szőlőzselé citrommal és szegfűszeggel
Szőlőzselé citrommal és szegfűszeggel
Szőlőzselé | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott szőlőt és citromot befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük 3 dl vízzel. Forrásig hevítjük, lefedjük, és 35-40 percig lassú tűzön főzzük. (amikor a szőlő már puha, kanállal ny...
Savanyú alma
Savanyú alma
50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük az ecetet rozsdamentes acél lábasba a fahéjjal, a megtisztított és felszeletelt gyömbérrel és a szegfűszeggel, és forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
...
Őszibaracklekvár dióval
Őszibaracklekvár dióval
Őszibaracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Az őszibarack tetején keresztben kis bemetszést ejtünk, majd a gyümölcsöket 30 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd hideg vízbe tesszü...
Szamócalekvár
Szamócalekvár
Szamócalekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba. A megtisztított szamócát tegyük tálba, és rétegenként szórjuk meg cukorral. A tálat fedjük le egy tányérral, és hagyjuk állni szobahőmérsékle...
Piros egreszselé
Piros egreszselé
Egreslekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a gyümölcsöt (az egrest és a héjastól, csutkával felvágott almát) és a gyömbért egy fazékba, és öntsünk rájuk annyi vizet, ami éppen ellepi. Fedjük le és főzzük 45 percig.
2. Húzzuk le a tű...
Ketchup
Ketchup
Ketchup | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (amelyből két 40 dekás dobozt vegyünk, amelyben darabolt paradicsom van a saját levében eltéve) késes betétű konyhai robotgépben pürésítsük.
2. Öntsük át egy közepes méretű vastag a...
Ketchup
Ketchup
Ketchup | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a bort, a babért és a sót.
2. Puhára pároljuk, majd lepasszírozzuk.
3. Visszarakjuk a tűzre és a kívánt sűrűségűre befőzzük. Hozzáadjuk...
Szárított paradicsom
Szárított paradicsom
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot félbevágjuk, és a vágott felületével felfelé, egy rétegben sütőlemezre tesszük.
2. Megsózzuk; igen alacsony hőmérsékletű, 120 °C-ra előmelegített sütőben a tojásparadicsomot 7-8, a...
Savanyított zöldcitrom olajban
Savanyított zöldcitrom olajban
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldcitromokat 8-8 cikkre vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
2. Egy közepes serpenyőben szárazon 1-2 percig pirítjuk a mustármagot, az őrölt kurkumát, rómaiköményt, édesköményt és görögszénát....
Aszalt alma
Aszalt alma
több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A vizet egy tálba töltjük, hozzáadjuk a citromlevet vagy a citromsavat, és elkeverjük. Az almát megmossuk, 3-5 mm vastag karikákra vágjuk és kisebb adagonként beledobjuk a citromos vízbe, hogy mega...
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Ecetes hagyma | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát tegyük egy mély tálba, öntsünk rá forrásban lévő vizet és hagyjuk állni benne, hogy a héja meglazuljon. Szűrjük le és hámozzuk meg a hagymát, de hagyjuk egészben.
2. Tegyük a cukrot, a b...
további találatok...